José Martí demana aliments, primers auxilis i diners per a Ucraïna

Aconsella contactar amb els seus ajuntaments per a rebre la informació adequada de com dirigir les donacions

El president de la Diputació es reuneix amb la delegada territorial de Presidència, Eva Redondo

El president de la Diputació, José Martí, ha destacat “la solidaritat” dels i les castellonenques amb el poble ucraïnés i ha animat a centrar les seues ajudes en productes d’alimentació no peribles, material de primers auxilis i en aportacions econòmiques a les Organitzacions No governamentals que estan treballant en aquesta emergència humanitària.

Martí, al costat de la vicepresidenta de la institució provincial, Patricia Puerta, s’ha reunit amb la directora territorial de Presidència de la Generalitat, Eva Redondo, qui ha traslladat que “les necessitats a nivell de roba i tèxtil estan en data de hui més que cobertes”, per la qual cosa aquests dies l’ajuda més efectiva és la dels aliments, material d’higiene i sanitari, telèfons mòbils i ordinadors portàtils, a més de col·laborar econòmicament amb les ONG degudament acreditades”.

Un altre dels aspectes tractats en la reunió ha sigut la coordinació d’accions en el Cotxeró Provincial, que és el centre logístic de Castelló per a la recepció de l’ajuda. Els ciutadans i ciutadanes interessats a realitzar aportacions han de “cridar als seus respectius ajuntaments per a rebre tota la informació de les donacions, perquè són els ajuntaments els encarregats de l’enviament degudament empaquetat del material fins al Cotxeró Provincial”, ha assenyalat Martí.

La directora Territorial de Presidència, Eva Redondo, ha destacat per la seua part “l’absoluta implicació de la Generalitat amb el poble ucraïnés, que no és més que el reflex de l’habitual solidaritat dels valencians i les valencianes quan fa falta donar una resposta”. Així mateix, ha subratllat “la ràpida resposta de la Diputació de Castelló per a coordinar entre tots l’actuació més efectiva i ajudar com toca a la població ucraïnesa”.

La Diputació, de manera paral·lela, està en permanent contacte amb la Generalitat per a treballar de la mà en les gestions per al trasllat de refugiats ucraïnesos a la província de Castelló.

Directe