Puig anuncia dos magatzems logístics per l’enviament de productes de primera necessitat a Ucraïna

Els refugiats tindran dret a assistència sanitària, a escolarització i a serveis socials

Puig anuncia dos magatzems logístics per l’enviament de productes de primera necessitat a Ucraïna

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha anunciat que habilitarà dos magatzems logístics en les instal·lacions de Ciutat de la Llum i en Fira València que permetran coordinar l’operatiu d’enviament d’un comboi amb productes de primera necessitat a Ucraïna.

Així ho ha manifestat després de la reunió que ha mantingut amb associacions i col·lectius de la província d’Alacant afectats per la situació provocada per la invasió d’Ucraïna per Rússia, en la qual han participat el secretari autonòmic per a la UE i Relacions Externes, Joan Calabuig; el Cònsol d’Ucraïna en la Comunitat Valenciana, Pablo Gil; així com representants de la comunitat ucraïnesa en la Comunitat Valenciana.

Durant la seva atenció als mitjans de comunicació, el president ha explicat que es noliejarà un comboi amb productes sol·licitats per l’ambaixada d’Ucraïna, en coordinació amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i organitzacions sindicals, que serà enviat “com més de pressa millor” i que tindrà com a punt d’arribada una plataforma logística a Polònia, a través de la qual es produirà la distribució dels aliments, roba, productes d’higiene i altres productes de primera necessitat.

Així mateix ha destacat la “gran voluntat” d’empreses, particulars, organitzacions no governamentals, i ajuntaments per a prestar la seva ajuda a les persones afectades, que serà “vehiculizada” per la Generalitat.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Dret a assistència sanitària,
ensenyament i serveis socials

Respecte de les persones refugiades procedents d’Ucraïna, el president ha assenyalat que la Comunitat Valenciana les acollirà “amb la major voluntat i hospitalitat” i que tindran dret a assistència sanitària, a escolarització i a serveis socials.

En aquest sentit, ha reiterat que la Comunitat Valenciana està disposada a rebre a aquelles persones que tinguen algun vincle amb els residents ucraïnesos en la Comunitat, així com a les persones refugiades que correspongue segons la distribució que realitze la Unió Europea.

El cap del Consell ha recordat que ahir dimecres es va reunir la Comissió Mixta d’Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades convocada per a valorar i analitzar la crisi humanitària i coordinar les accions del Consell, i que “s’estan preparant els equipaments necessaris amb celeritat i amb totes les garanties”, tenint especialment en compte l’atenció a menors.

Resposta econòmica
de la Unió Europea

D’altra banda, Ximo Puig també ha reclamat una “resposta econòmica” de la Unió Europea a la crisi d’Ucraïna per a poder atendre el “gran impacte” que està tenint sobre el conjunt de l’economia.

El president ha assenyalat que la desestabilització provocada per l’ofensiva militar afecta a les relacions comercials amb Rússia, xifrades en 300 milions d’euros, però també a un element “clau” com l’energia, l’increment de la qual del cost ja suposava “greus problemes” econòmics.

Finalment, ha recordat que la Generalitat ha creat a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) una línia específica de finançament per import de 10 milions d’euros per a ajudar a les empreses exportadores de la Comunitat Valenciana afectades per impagaments o retards en els cobraments d’importadors russos, i ha recordat que el banc públic també disposa d’altres línies d’ajudes per a garantir la liquiditat, la solvència i les inversions empresarials, a les quals també poden acollir-se les empreses afectades per l’actual situació.

Directe