Vinaròs presenta les obres i projectes urbanístics pel 2022

L’objectiu de les intervencions és millorar l’accessibilitat i la integració dels carrers amb el municipi

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, amb la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha fet una roda de premsa per explicar a la ciutadania els projectes previstos per a Vinaròs en matèria urbanística. Sobretot es tracta d’intervencions amb la finalitat de millorar l’accessibilitat dels carrers i augmentar la seguretat viària, així com aconseguir major integració amb el municipi.

Albella ha destacat que un dels projectes previstos és l’adequació del carrer de Sant Gregori, des de l’encreuament amb el vial de les Ànimes fins a la plaça dels Tres Reis. En total suposarà una inversió de 87.000€, finançada al 50% entre l’Ajuntament i el programa Reactivem Obres de la Diputació de Castelló. Les feines consistiran en l’ampliació de les voreres per a millorar la mobilitat dels vianants, conservant gran part dels estacionaments de vehicles existents, a més de fer la renovació de la xarxa d’aigua potable.

Una altra de les actuacions previstes per aquest any és la millora del carrer de Santa Magdalena, des de la plaça de Sant Antoni fins a l’encreuament amb l’avinguda del País Valencià. Les feines consistiran en l’adequació de les voreres per oferir una major amplitud i millor accessibilitat, sobretot per a les persones amb mobilitat reduïda, a més de fer la plantació d’arbrat per a millorar la imatge del vial, al mateix temps que s’intenta conservar al major número possible de places de pàrquing. El regidor Albella comentava que l’empresa encarregada del servei municipal de l’aigua, FACSA, serà l’encarregada d’assumir les obres dintre de les seues obligacions contractuals.

Per la seua banda, la regidora Morellà explicava que per aquest any hi ha previstes dues actuacions a través del Pla 135 de la Diputació de Castelló. La primera d’elles serà l’ampliació del cementeri municipal amb la construcció de 152 nínxols, mentre que la segona serà la millora dels parcs infantils de la plaça d’Espanya amb una inversió de 230.000€ per part del Govern Provincial.

Projectes de futur

Durant la roda de premsa, tant Albella com Morellà, també van donar a conéixer altres projectes per a Vinaròs, ja redactats, com la millora dels pluvials del carrer de Sant Pascual, amb una inversió de 1,5 milions d’euros, que completaria les actuacions que s’han dut a terme en els últims anys per a millorar l’evacuació de les aigües quan es produeixen fortes precipitacions. Així mateix, també hi ha prevista la renovació completa del carrer del Bisbe Lassala, per un import de 694.000 euros.
Albella incidia què “per part de l’Ajuntament hem redactat aquests projectes amb la finalitat de poder-los presentar a les convocatòries d’ajudes de les administracions superiors, per tal d’aconseguir així les subvencions per a desenvolupar-los”. Segons insistia és important disposar de tots els projectes ja redactats perquè d’aquesta forma l’Ajuntament puga optar a totes les convocatòries que s’obrin.

Per últim, la regidora Morellà comentava que s’ha sol·licitat a l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial, IVACE, una ajuda econòmica per a la millora del camí de Rossell al seu pas pel polígon industrial de la carretera d’Ulldecona, amb l’adequació de voreres, arbrat i asfalt, així com la renovació de l’enllumenat per un de més eficient i la incorporació de drenatge sostenible per a millorar l’evacuació de l’aigua de la pluja

Directe