El Consell instal·larà oficines Mediaprop a Alcalà de Xivert, Benicarló, Peníscola o Sant Mateu

Hi haurà Servei de Mediació de Proximitat en onze municipis de Castelló

El Director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón, va presentar a la Casa dels Caragols de Castelló el servei d’oficines Mediaprop als representants dels municipis de la província que poden optar a la seva instal·lació. Es tracta dels ajuntaments d’Alcalà de Xivert, l’Alcora, Almassora, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Onda, Oropesa, Peníscola, Sant Mateu i la Vall d’Uixò.

Aquests onze consistoris rebran un total de 132.000 € per a adequar les seves dependències municipals per a la ubicació d’oficines Mediaprop. En funció del seu nombre d’habitants percebran un mínim de 6.000 euros i un màxim de 18.000. Una inversió que ja està recollida en els pressupostos de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per al present exercici.

Per al director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, aquesta iniciativa persegueix “promoure el mesurament als ajuntaments. El que es vol és que hi hagi una aproximació de la justícia allí on estan els conflictes, les controvèrsies, i no a l’inrevés. No centrar-ho tot en la cultura del litigi, sinó en la cultura de la mediació, de resoldre les controvèrsies d’una forma amigable”.

A aquest servei poden acollir-se els municipis de la Comunitat amb una població superior a 7.000 habitants que comptin amb Jutjats de pau assistits per personal funcionari dels cossos de l’Administració de Justícia.

Mediaprop

La posada en marxa de les oficines Mediaprop possibilitarà disposar d’un espai municipal destinat a afavorir la conciliació, en el qual es pararà esment i informació als ciutadans sobre la mediació com a alternativa al procés judicial.

En el conjunt de la Comunitat Valenciana el programa Mediaprop representa una inversió d’1.104.000 euros en 2022 per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Directe