Peníscola aprova avui el seu Pla Municipal d’Infància i Adolescència

El consistori treballa també en la certificació com a Ciutat Amiga de la Infància amb Unicef

L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Peníscola porta avui al Ple l’aprovació del Pla Municipal d’Infància i Adolescència, un marc de treball en el qual el departament està treballant des de l’inici del mandat.
“El Ple ordinari donarà llum verda a aquest document, un full de ruta que enfoca les polítiques públiques cap a la construcció d’una Peníscola millor per a totes i tots, especialment per als xiquets i jóvens, la veu dels quals volem continuar escoltant, atenent i cuidant” ha assegurat l’alcalde, Andrés Martínez.

El Pla està abordat en quatre línies estratègiques: la protecció integral de la infància, la promoció dels seus drets, la seua participació activa i la cohesió social en un entorn segur i sostenible.

Els objectius de cadascuna de les línies de treball estratègic són ser capaces d’aconseguir un entorn social i familiar saludable que garantisca el ple desenvolupament dels xiquets i jóvens, la igualtat d’oportunitats, la creació i promoció de mecanismes de participació, així com la consecució del seu benestar en un entorn urbà acollidor i còmode per als més menuts. Tot això porta associades una sèrie d’actuacions, al voltant de 80 propostes, que s’estan ja treballant des de les diferents àrees de gestió municipal.

Un pla participatiu
i transversal

L’equip dels Serveis Socials ha convocat, al llarg de diversos mesos, diferents reunions de treball amb consells de participació ciutadana, associacions locals, tècnics municipals, els diferents grups polítics amb representació en el consistori, centres de salut i educatius, per a consensuar i establir les línies d’actuació d’aquest Pla.

“Estem molt satisfets amb la participació de tots i el seu compromís amb l’objectiu comú d’elaborar el millor Pla per a la nostra població”, ha explicat Cristina Castell, responsable de coordinar la redacció del Pla des de l’Equip Especialitzat d’Atenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), valoració que ha compartit la regidora delegada de l’àrea de Benestar Social en el consistori, María Jesús Albiol, que ha impulsat la confecció d’aquest document.

L’anàlisi de les propostes de millora, aportades al llarg de tot el procés per part de cada àrea de gestió en cada dinàmica, ha permés a l’equip establir les línies d’actuació del Pla Municipal d’Infància i Adolescència l’última revisió de la qual s’abordava a la fi l’any passat.

“Durant l’elaboració del Pla hem tractat la presa de noves mesures, l’activació o millora de serveis i les inversions relacionades amb la garantia dels drets dels xiquets i adolescents”, ha explicat Albiol, “satisfeta amb el resultat i compromesa amb els acords i decisions que s’han pres amb la participació de tants col·lectius”.

Projecte de municipi
amic de la infància

“El Pla és un projecte de municipi, que el millorarà i l’orientarà al major benestar dels xiquets i els adolescents, per això és tan important que tant les diferents àrees del govern municipal, els seus equips tècnics, així com la resta de companys integrants de la corporació hàgem estat i estem junts en això”, ha destacat, agraint a tots, molt especialment als tècnics municipals i a les entitats participants en el procés, la seua implicació.

“Aquest Pla és un pas més per a continuar avançant cap a la certificació del municipi com a Ciutat Amiga de la Infància, objectiu en el qual estem enfocats, els processos del qual són paral·lels i complementaris; amb aquest objectiu està treballant el departament, amb l’assessorament d’Unicef” ha ampliat Albiol.

Directe