Diputació aprovarà declaracions institucionals per acabar amb la bretxa salarial i la mutilació genital femenina

A més, es busca reivindicar el Dia Internacional de la Dona

El ple de la Diputació, en una imatge d'arxiu

La Diputació de Castelló aprovarà en el ple ordinari del dimarts 15 de febrer, tal com han acordat tots els grups en la Junta de Portaveus celebrada avui, tres noves declaracions institucionals, centrades en commemorar el Dia Internacional de la Dona, combatre la mutilació genital femenina i reclamar el final de la bretxa salarial entre homes i dones.

La primera d’elles recull el suport sense fissures de la Diputació de Castelló a la celebració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones «per a reforçar el principi d’igualtat, «sumant-nos al lema de l’ONU ‘Igualtat de gènere hui per a un demà sostenible’». A més, la Diputació, com a Administració Local, es compromet a «elaborar polítiques d’igualtat de caràcter tant específic com transversal i continuar amb el suport econòmic als ajuntaments de la província de menys de 10.000 habitants per al desenvolupament dels seus Plans d’Igualtat».

Al costat d’això, la Diputació ratifica la seua aposta per treballar en defensa de la igualtat i la importància cívica i política del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista».

Acabar amb
la Bretxa salarial

Respecte al Dia Internacional contra la Bretxa Salarial entre Homes i Dones, la Diputació de Castelló ratifica el compromís ferm amb la igualtat real i efectiva entre dones i homes, els drets de les dones i l’erradicació de qualsevol mena de violència contra les dones, inclosa la de tipologia econòmica».

Per tal motiu, se secunda, entre altres aspectes, l’avanç de les polítiques públiques destinades a combatre situacions de desigualtat per raons de sexe existents en l’accés al mercat laboral, la permanència en aquest, l’ocupació de responsabilitat o la retribució de treballs d’igual valor, prestant especial atenció a les dones que viuen en el món rural».

Mutilació
genital femenina

Finalment, el ple ordinari de febrer també donarà el vistiplau a una declaració institucional de tolerància zero contra la mutilació genital femenina, que va commemorar el seu dia internacional el passat 6 de febrer. En aquest sentit, es ratifica el compromís ferm de la Diputació amb l’erradicació de qualsevol mena de violència contra les dones, inclosa la de mutilació genital femenina.

Aquesta iniciativa contempla, entre altres aspectes, treballar per la sensibilització i conscienciació de la societat de la província de Castelló respecte a aquest greu problema de salut i justícia, «que ha de ser erradicat per tractar-se d’una pràctica que implica l’alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que, internacionalment, és reconeguda com una violació greu dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les xiquetes».

Directe