L’Ajuntament inverteix més de 400.000 euros en la millora del Mercat i el seu entorn

S’han destinat 48.000 euros a la renovació de tota la il·luminació interior, amb una reducció del 20% de la despesa energètica

L’Ajuntament de Benicarló està apostant per millorar i posar en valor el Mercat Central de Benicarló i el seu entorn amb dos projectes que contribuiran a revitalitzar un dels punts neuràlgics de la ciutat. D’una banda, la renovació de tota la il·luminació interior del Mercat que s’ha dut a terme recentment, i de l’altra, el projecte d’intervenció, regeneració urbana i rehabilitació de l’entorn del Mercat que ha aprovat la Junta de Govern Local.

Respecte de la il·luminació, s’han substituït les llums anteriors per un sistema led més eficient i uniforme, s’ha renovat el cablejat i s’ha adaptat el quadre de llums a la nova normativa. La regidora de Comerç, Clara Cid, ha explicat que «era molt necessari fer aquesta actuació, tant a nivell d’eficiència energètica com d’il·luminació de les parades i dels productes» i ha remarcat que «ara tenim un sistema infinitament més eficient que, a més, suposa una reducció del 20% de la despesa energètica».

Aquests treballs han suposat una inversió de 48.290,43 euros, subvencionats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Regeneració de l’entorn
del Mercat

L’altre projecte que afecta al Mercat i al seu entorn serà la proposta d’intervenció, regeneració urbana i rehabilitació de la plaça del Mercat. Un projecte que aquesta setmana ha aprovat la Junta de Govern Local i que suposarà la reordenació de l’espai exterior i la pavimentació de la zona per a dotar-la d’una nova imatge.

L’alcaldessa, Xaro Miralles, ha destacat que «aquest projecte transformarà la imatge de la zona i contribuirà a posar en valor el Mercat, que és el buc insígnia del comerç de Benicarló». L’alcaldessa ha afegit que «el nou entorn del Mercat enllaçarà perfectament amb la idea de l’Eix Cívic Central, que suposarà la peatonalització des del Mucbe fins a la plaça de la Constitució i que serà un dels projectes més importants per al futur urbanístic i comercial de Benicarló».

Una vegada aprovat per la Junta de Govern, ara cal elaborar els plecs per a poder licitar l’obra, que començarà previsiblement abans de l’estiu i s’executarà al llarg del 2022.

El projecte suposarà un pressupost de 359.767,99 euros i compta amb una subvenció de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Directe