La Diputació destina a Vinaròs més de 2,3 milions d’euros en inversions

Al 2021 va ampliar la consignació amb més d'1,6 milions d'euros

Guillem Alsina és l'alcalde de Vinaròs

En els darrers tres anys la Diputació de Castelló ha destinat a Vinaròs més de 2,3 milions d’euros en matèria d’inversions per ajudar al Consistori a millorar les infraestructures municipals i oferir unes prestacions de qualitat als veïns. Pel que fa a les xifres, al 2019 el Govern Provincial va atorgar a l’Ajuntament 172.000€, al 2020 va incrementar la quantitat fins als 585.000€, mentre que al 2021 va ampliar a de nou la consignació amb més d’1,6 milions d’euros.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “en les tres últims anys la Diputació gairebé ha multiplicat per 10 les inversions a Vinaròs, fet que ens ha suposat una ajuda molt important per al manteniment i millora de les infraestructures municipals, així com garantir uns serveis de qualitat a la ciutadania”. En aquest sentit, Alsina assenyalava que l’augment de la consignació per a Vinaròs és una bona mostra del compromís de la Diputació per escoltar les reivindicacions del municipi i atendre les seues necessitats.

En relació a les inversions en els últims tres anys, destaquen partides com els més 63.700€ per a la promoció turística de Vinaròs i la contractació de personal durant els mesos de l’estiu, o d’altra banda, a través del Pla 135, més de 359.000€ que han permès ampliar el cementeri municipal, adequar els pluvials de l’avinguda de Maria Auxiliadora i millorar les voreres de la Colònia Europa. També cal destacar la partida de 169.000€ aconseguida amb el Concurs de Regeneració Urbana per a l’adequació de la parada de bus del parc de Les Catalinetes, que ha suposat una important rehabilitació de l’espai.

Així mateix, la Diputació també ha fet un gran esforç per ajudar al Consistori a poder fer front als efectes de la crisi econòmica generada per la pandèmia amb més de 672.000€, a través d’iniciatives com el Pla Resistir, Reactivem Inversions i Reactivem Empreses.

A banda de les inversions directes, el Govern Provincial també ha destinat importants recursos a la neteja i millora dels camins rurals, a través del Consorci Provincial de Bombers, així com l’execució de campanyes arqueològiques al jaciment iber del Puig de la Misericòrdia que ha permès treure a la llum importants troballes.

Directe