Les festes de Morella del 2022 seran del 19 al 28 d’agost

Es pretén fer una programació tan completa com siga possible

Cabirons d'un cadafal en una imatge d'arxiu

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, tindrà lloc el ple ordinari del mes de gener. Aquest compta amb diferents punts, entre els quals es plantegen les dates de celebració de les festes d’agost des del 19 fins al 28 d’aquest mes. Així, després que els anys 2020 i 2021, les festes s’anul·laren a causa de la pandèmia de la COVID-19, es preveu que aquest 2022 es realitzen amb la major normalitat possible en aquesta setmana central i festiva, més coneguda com bous de Sant Roc i s’han establert estes dates, tenint en compte que el 15 d’agost és dilluns, per a planificar una programació tan completa com siga possible durant tot el mes. A més, també es planteja planificar les festes de La Pobleta, Ortells, Xiva i Herbeset junt amb les seues veïnes i veïns per a consensuar les dates.

La regidora de Festes, Rocío Querol, ha destacat que “en els últims dos anys no s’han pogut realitzar les festes a causa de la situació sanitària en cada moment, així, este any esperem que si tinguen lloc amb la major normalitat possible”. L’edil ha explicat que “ens agradaria disfrutar de les festes com les coneixíem, però, si arribat el moment no es pot, s’adaptarien o cancel·larien els actes com s’ha fet en altres ocasions”. Rocío ha indicat que “aprovar les dates ens permet iniciar la planificació de les festes amb una programació variada i per a tots els públics”.

Cal explicar que el mes d’agost és el que més activitats concentra a la ciutat de Morella. La setmana de festes està envoltada d’altres actes culturals i festius amb la setmana de la joventut a principis de mes o l’agost cultural amb el Festival Internacional de Música de Morella Ricardo Miravet amb l’orgue de la Basílica Arxiprestal com a principal protagonista. D’aquesta manera, les festes de Sant Roc completarien els actes quan la població de Morella augmenta a causa de les vacances d’estiu.

Directe