L’ajuntament de Morella ja compta amb l’empresa per a rehabilitar el Colomer Zurita

Esta previst que l’actuació, de més de 800.000 euros, s’inicie el mes de febrer amb un termini de vuit mesos

L’ajuntament de Morella ja coneix l’empresa que s’encarregarà de les obres de rehabilitació del Colomer Zurita, la qual ubicarà l’Escola de Música en l’edifici. Es tracta d’Estudio Método de la Restauración S. L. Aquesta ha sigut la millor valorada i ha presentat tota la documentació requerida i, per tant, després de la comissió planificada i millora que es va celebrar ahir, el consistori adjudicarà l’execució del projecte a esta empresa de forma definitiva.

Esta actuació compta amb un pressupost de 801.745,77 euros i un termini d’execució de vuit mesos. Cal recordar que suposa la recuperació de la primera planta del claustre interior del Colomer Zurita i la renovació de la seua coberta, la qual cosa permet la ubicació de serveis culturals i educatius. En el cas de la ciutat de Morella, l’empresa ja ha realitzat diversos projectes com la Torre del Racó, la Fàbrica Giner, així com en altres localitats com Alcañiz, on recentment ha restaurat la façana.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “poder adjudicar el projecte al ple del dijous és ja l’últim pas abans que s’inicien les obres per a recuperar este edifici tan important i volgut a la ciutat de Morella”. L’edil ha explicat que “s’ha fet molt de treball per a realitzar un bon projecte per a Morella i obtenir-ne els fons” i ha afegit que “recuperar este edifici significa molt i, amb estes actuacions, tornarà a la vida i a generar oportunitats i serveis”.

Cal recordar que l’ajuntament de Morella va rebre el passat mes de desembre la resolució de les ajudes de l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a aquesta actuació, la qual compta amb un pressupost de 801.745,77 euros, dels quals, el ministeri aporta el 65% aproximadament. Esta fase de l’actuació ha previst el condicionament de les aules i el projecte també preveu el canvi de la coberta del claustre interior del Colomer Zurita.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

Directe