El CEIP Alcalde Fabregat de Benassal rep 21.000 euros per modernitzar els patis

La Conselleria d'Educació destina 46,3 milions d'euros per a millorar 13 centres educatius en diverses comarques

La Conselleria d’Educació ha adjudicat 46,3 milions d’euros per a construir o millorar 13 centres educatius de 12 municipis. De la inversió destinada, en són 21,3 milions per a 4 actuacions en centres educatius de les comarques d’Alacant; 9,8 milions d’euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló, i 15,2 milions d’euros per a 4 noves actuacions a les comarques de València.

Amb aquests nous 46,3 milions més d’inversió, la Conselleria d’Educació ja té adjudicats 1.036,9 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives per mitjà d’Edificant: 381,4 milions per a les comarques d’Alacant, 175,5 per a les de Castelló i 480 milions per a les de València.

En aquesta nova tramitació a través d’Edificant només queda que cada actuació siga aprovada en els plens municipals de cadascun dels 12 ajuntaments sol·licitants. D’aquesta manera les poblacions podran iniciar les tramitacions de les obres amb els fons econòmics destinats per la Conselleria.

Les noves actuacions inclouen la construcció de dos instituts nous, un a la Pobla de Vallbona i l’altre a Calp, així com la construcció de nou de les escoles de Benlloc i Macastre.

9,8 milions d’euros per a 5 actuacions en centres de les comarques de Castelló

Les noves actuacions de construcció, ampliació o millora en centres educatius de quatre municipis de les comarques de Castelló són 5. Dos d’aquests ajuntaments, Benassal i Benlloc, entren per primera vegada en el pla Edificant.

El gruix de la inversió es concentra a la comarca de la Plana Baixa, que atrau més de cinc milions d’euros en tres intervencions. Així, a Vila-real s’actuarà tant al CEIP Concepción Arenal com al CEIP Pascual Nàcher, on la Conselleria invertirà 1,3 i 1,8 milions d’euros respectivament. En els dos casos es construirà un gimnàs i es duran a terme diverses millores. A la Vall d’Uixó es destinaran 1,9 milions d’euros per a construir un nou aulari d’Infantil al CEIP Lleonard Mingarro i reformar l’edifici de Primària.

A la Plana Alta s’adjudiquen 4,7 milions d’euros per a construir de nou en un altre solar municipal l’aulari del CRA El Trescaire a Benlloc i poder així ampliar les instal·lacions. A l’Alt Maestrat es millorarà el CEIP Alcalde Fabregat de Benassal, amb una inversió pròxima als 21.000 euros destinada a modernitzar els patis d’Infantil i Primària.

Directe