Los Pueblos Más Bonitos de España entreguen 33.500 euros a La Palma

El lliurament d’aquest s’ha produït a Fitur

L’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España ha entregat avui el xec amb 33.500 euros fruit de la campanya solidària amb les persones afectades pel volcà de La Palma. El lliurament d’aquest s’ha produït en un l’acte central de l’associació celebrat a la Fira Internacional del Turisme (Fitur) que se celebra durant aquesta setmana a Madrid i se li ha entregat al president del Cabildo de La Palma, Mariano Hernández, i han estat també el Secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i el Secretari General per al Repte Demogràfic, Paco Boya. Així, Morella ha participat en aquesta iniciativa, en la qual s’han venut samarretes amb un disseny especial per a captar les donacions, i ha recollit 4.000 euros per a aquesta causa.

Cal recordar que aquesta campanya va consistir en la venda de samarretes amb un disseny especial. Aquesta consta de la imatge de l’illa de La Palma, el logotip de l’associació i la frase Los Pueblos Más Bonitos de España con la isla más bonita. A més, es va comptar amb empreses canàries tant per al disseny, com per a la seua fabricació.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha acudit a aquesta cita com a president de la regió est de l’associació i ha aprofitat per a “agrair la solidaritat de totes les persones que han participat en aquesta campanya en ajuda d’aquelles que han patit l’erupció del volcà Cumbre Vieja”. L’edil ha destacat que “tots els municipis de l’associació s’han bolcat en aquesta campanya, en especial Morella, que ha recollit 4.000 euros, la qual cosa és una mostra més de la solidaritat que caracteritza la nostra ciutat”. Finalment, ha volgut remarcar que “l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España demostra amb accions com aquesta que vetlla pel futur dels pobles i suma esforços per a millorar les seues condicions”.

A més d’aquest acte solidari, avui Los Pueblos Más Bonitos de España ha donat la benvinguda a Puentedey com a nou membre d’aquesta associació, la qual ja compta amb 105 poblacions. A més, han presentat un renovat portal web, així com una aplicació. D’aquesta manera, l’associació facilita l’accés a tota la informació sobre els municipis que en formen part.

Fira Internacional del Turisme

Des del dia 19 i fins al 23 de gener, el recinte d’IFEMA a Madrid alberga la Fira Internacional del Turisme. Així, avui la Comunitat Valenciana celebra el seu dia, en el qual està present la ciutat de Morella i el seu alcalde com un dels municipis turístics més importants, sobretot pel que fa a turisme rural i d’interior.

Best Tourism Villages

El passat 2 de desembre, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) va reconéixer la localitat de Morella com una de les 44 Best Tourism Villages by UNWTO 2021. Aquesta distinció pretén distingir als pobles que constitueixen exemples notables de destinacions de turisme rural amb valors culturals i naturals reconeguts. Així, avui l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha rebut la placa d’aquest reconeixement a Fitur. A més, també reconeix els municipis que mantenen, al fomentar el turisme com un dels motors de desenvolupament rural, un compromís amb la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Best Tourism Villages té el propòsit de maximitzar la contribució del sector a la reducció de desigualtats regionals i a la lluita contra la despoblació de les zones rurals. Tanmateix, persegueix fomentar el paper del turisme en l’apreciació o preservació dels pobles i els seus paisatges, sistemes de coneixements, diversitat biològica i cultural, així com activitats locals sense oblidar la gastronomia.

Directe