Lecha critica els pressuposts de Morella per “imposar la major pressió fiscal de la província”

Els considera "una soga tributària en pandèmia"

El portaveu del PP a Morella, en una imatge d'arxiu

El Partit Popular de Morella ha mostrat el seu rebuig al pressupost de 2022 de l’Ajuntament de Morella donat que “exerceix de soga tributària a les famílies en lloc d’alleujar la pressió fiscal amb la rebaixa d’impostos”.

Tal com ha assenyalat el portaveu del PP a Morella, Jesús Lecha, “en lloc de gestionar per a oxigenar les economies familiars de la ciutat i els seus pobles, el PSOE continua imposant la soga tributària en un moment de crisi provocada per la pandèmia”. “I creiem que aquest no és un bon antídot per a garantir les oportunitats a les famílies que han vist com el seu Impost de Béns immobles és un 99% més car que el de la Todolella, està al capdavant de despesa a la comarca dels Ports i és un dels més onerosos de la província”.

I no és l’únic impost disparat segons Lecha. “Com que la quota fixa de l’aigua ha pujat un 27,3%, que per a consums mensuals que superin els 10 m³ se situa en un 14,69%, mentre que per a la indústria, el comerç, la ramaderia i famílies nombroses pagaran el m³ amb un increment del 15,45%”

I a tot això, recorda Lecha, “aquest 2022 arrenca amb la pujada de l’IPC (Índex de Preus al Consum) més elevada dels últims 30 anys”. Amb un 6,7% d’increment per a la cistella de la compra, “aquesta càrrega fiscal arriba a tots els veïns” i se suma en el cas de Morella “a la soga tributària que l’esquerra imposa a la ciutat i els pobles. Una asfíxia que rebutgem i enfront de la qual plantegem rebaixes fiscals que garanteixin la salut de les economies domèstiques”.

Directe