Diputació aprova definitivament el pressupost històric de 177,8 milions

Els quatre grups polítics recolzen una declaració institucional en memòria de les víctimes del nazisme

Diputació aprova definitivament el pressupost històric de 177,8 milions

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat definitivament el seu pressupost de #MésImpulsCastelló per a 2022 de la Diputació que ascendeix a 177,8 milions d’euros, 9,5 milions i un 5,66% més elevat que en el passat exercici, i que representa un increment de 34,6 milions i el 24% respecte a 2019. Ha sigut amb els vots favorables dels partits que formen part de l’equip de govern, PSPV-PSOE i Compromís, i l’abstenció de Partit Popular i Ciutadans.

Es tracta d’uns pressupostos històrics, dissenyats per a continuar avançant per la senda de la recuperació econòmica i social i de la província, amb l’objectiu que ningú quede al marge en el procés d’eixida de la crisi originada per la pandèmia de la Covid-19. Són uns comptes públics que s’estructuren entorn de quatre eixos bàsics (#MésMunicipalisme, #MésCiutadania, #MésCreiximent i #MésSostenibilitat) i presenten com a gran novetat l’activació del pla d’inversions #AvançaCastelló, dotat amb 30 milions d’euros per a executar a dos anys vista. Amb #MésImpulsCastelló la Diputació transferirà als ajuntaments en el present exercici 15 milions d’euros per a la realització d’inversions i altres quinze per a despeses corrents.

Vídeo íntegre del Ple de la Diputació del mes de gener

Valoració dels
pressupostos

El president Martí ha destacat que «l’aprovació del pressupost és un moment fonamental en tota institució pública i, nosaltres, des de la Diputació de Castelló, estem actuant amb la major agilitat i urgència possible, per a activar un pressupost que ajude a millorar la vida i solucionar els problemes de les persones, que és per al que, en definitiva, treballem».

En similars termes s’ha pronunciat el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, qui ha incidit en què «amb aquest últim tràmit plenari posem en marxa i fem funcionar el pressupost de l’any 2022 de la Diputació de Castelló, un pressupost que ajudarà aquesta Diputació a ser motor econòmic dels pobles de Castelló i que a més ens permet desplegar polítiques que afavorisquen la transició ecològica a les nostres comarques».

En el transcurs de la sessió plenària també s’ha aprovat amb el suport de tots els grups una declaració institucional en memòria de les víctimes del nazisme, en complir-se 77 anys de l’alliberament del camp de concentració i extermini d’Auschwitz, que es va produir el 27 de gener de 1954. El text aprovat recull que la Diputació de Castelló es compromet a impulsar actuacions dirigides a la sensibilització i la conscienciació ciutadana sobre l’holocaust i el necessari concurs del conjunt de la societat en la construcció d’una societat democràtica. La declaració institucional fa un reconeixement al sofriment de les víctimes, amb especial esment a les espanyoles i valencianes.

Directe