La Diputació transfereix ja 34,7 milions als ajuntaments

L'avançament de tresoreria és per què comencen l'any amb suficient liquiditat

La Diputació de Castelló ha transferit ja 34,7 milions d’euros en concepte d’avançament de tresoreria als ajuntaments que ho han sol·licitat per a ajudar-los a començar l’any amb liquiditat. Així ho ha anunciat el president de la Diputació, José Martí, qui ha explicat que «obrim l’any amb aquesta operació que es correspon amb la nostra intenció d’estar permanentment al costat dels nostres ajuntaments».

Es tracta d’uns fons econòmics que la institució provincial avança als ajuntaments que li deleguen la recaptació dels tributs de manera íntegra o parcial. «El que fem», explica el president, «és avançar uns diners que s’anirà recaptant al llarg de l’any amb taxes i impostos municipals».

Quant a la quantia de l’operació transferida, el diputat provincial d’Hisenda, Santiago Agustí, ha explicat que enguany la quantitat sol·licitada pels ajuntaments és inferior a l’exercicis precedents «perquè ara les entitats bancàries cobren interessos per tindre comptes amb saldos positius», raó per la qual intenten «ajustar al màxim els saldos dels seus comptes per a no haver de fer front a despeses innecessàries».

D’altra banda, el diputat Agustí ha informat que en el ple del pròxim dimarts es procedirà a l’aprovació definitiva del pressupost de 2022, una vegada resoltes les al·legacions presentades als comptes públics de la institució que van ser aprovades en el ple del passat 21 de de desembre, sense cap vot en contra. Són els comptes públics de #MésImpulsCastelló, que ascendeix a 177,8 milions d’euros i representen un increment de 9,5 milions d’euros i el 5,66% respecte a 2021, i de 34,6 milions i el 24% respecte a 2019.

Directe