José Martí destaca que en 2021 la Diputació va transferir a Culla 320.000 euros

El president explica que amb els pressupostos es destinaran 30 milions als ajuntaments de la província

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat hui la localitat de Culla, municipi al qual l’entitat provincial va transferir en 2021 més de 320.000 euros, xifra que representa un increment de 132.000 euros i del 30% respecte a 2019. Ha sigut rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Heredio Bellés, amb el qual ha visitat les obres realitzades per la Diputació Provincial amb càrrec al Pla 135 de 2020.

Durant la trobada, Martí s’ha referit a la intenció del seu equip de govern de «continuar recolzant amb els pressupostos de #MésImpulsCastelló per a 2022 als xicotets pobles, en un exercici que totes i tots esperem que siga el del final de la pandèmia». Un objectiu «al qual tots hem de contribuir utilitzant màscares i amb higiene, distància de seguretat i, per descomptat, amb les vacunes». En aquest sentit, ha aprofitat la seua intervenció per a tornar a demanar «que tothom es vacune, perquè hi ha moltes coses en joc: la salut, l’economia i el benestar».

José Martí ha explicat que en 2022 la Diputació de Castelló transferirà 30 milions d’euros als ajuntaments, dels quals 15 seran per a realitzar inversions i altres 15 per a despeses corrents. Del que es tracta és de «dotar a les alcaldesses i els alcaldes d’un major nivell d’autonomia perquè puguen decidir, en funció de les necessitats dels seus municipis, en què gastar els fons que es transfereixen des de la Diputació».

Els 15 milions pressupostats per a obres per la institució provincial formen part del nou pla #CastellóAvança, dotat amb 30 milions d’euros per a executar a dos anys vista, «sense les pressió i les urgències que generava el Pla 135, que obligava a projectar i executar les obres en un únic exercici». Segons ha argumentat, «el pla #CastellóAvança és una evolució del pla 135 amb la qual es pretén facilitar la gestió dels ajuntaments.

Obres de 2020

José Martí i Heredio Bellés han visitat l’obres de remodelació del paviment en un tram del carrer Fontanelles i del condicionament de la pista esportiva del carrer Raval per a la pràctica del tennis, futbol sala, mini basquet i el joc de les birles. Per a aquesta segona actuació ha sigut necessari realitzar la senyalització amb pintura plàstica i col·locar porteries, canastres, xarxa de tennis i xarxa perimetral que evite l’eixida de pilotes i pilotes a l’exterior. El pressupost de totes dues actuacions sumaven 39.930 euros.

Després del recorregut pel poble, Martí ha fet referència a la bellesa d’aquesta localitat, que «amb tot mereixement té la consideració de ser un dels pobles més bonics d’Espanya» i ha realitzat una crida al conjunt de la població perquè conega «l’impressionant interior de la nostra província».

Directe