El Colomer Zurita es beneficia amb 500.000 euros del Pla Conviure

L'edifici es troba actualement en fase d’adjudicació per a l’actuació finançada per l’1,5% cultural

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha publicat el llistat d’ajudes del Pla Conviure per a la rehabilitació d’edificis i l’adequació a l’entorn urbà entre els quals es troba el projecte presentat per l’ajuntament de Morella. Aquest, amb aquesta subvenció de 500.000 euros, el consistori podrà escometre una nova intervenció en l’emblemàtic edifici Colomer Zurita i albergar la nova Biblioteca Municipal.

L’actuació de rehabilitació de Colomer Zurita suposarà una millora urbana molt important a la ciutat. Aquest és un edifici de grans dimensions i situat en el nucli històric de Morella. Així, la nova fase tindrà lloc en la zona del claustre exterior de l’edifici i albergarà el nou espai de la Biblioteca Municipal.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquesta ajuda és una molt bona notícia per la recuperació del Colomer Zurita i que este edifici, molt volgut per les morellanes i morellans, recupere l’activitat al més prompte possible”. L’edil ha explicat que “d’ací a pocs dies, esperem tindre adjudicada l’execució de l’obra per a la nova Escola de Música i, ara, amb aquesta ajuda també podrem escometre un nou espai per a la Biblioteca Municipal”.

Cal recordar que, la primera fase del projecte de recuperació del Colomer Zurita està en fase de licitació per a conèixer l’empresa executora de les obres. Així, aquest projecte compta amb un pressupost de 810.000 euros, dels quals, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, amb l’1,5% cultural, aporta, aproximadament, el 65%. D’aquesta manera, aquesta part del projecte pretén rehabilitar el claustre interior de l’edifici i ubicar l’Escola de Música en aquesta zona entre altres activitats.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló, després de molts anys reivindicant-ho.

Directe