Reprenen les obres del carrer Zaporta de Morella

Està previst que en la primera fase de reurbanització finalitze en dos mesos

Reprenen les obres del carrer Zaporta de Morella

La brigada municipal de Morella ha représ els treballs de pavimentació del carrer Zaporta després dels dies festius i vacances de Nadal. Així, continuen els avanços d’aquesta obra i, durant els pròxims dies, es finalitzaran les tasques d’instal·lació de l’empedrat de tota la vorera. Després, s’instal·larà l’empedrat de la calçada centra, el qual arribarà fins, aproximadament, a les vivendes número 14 i 15. La previsió per a la finalització de la primera fase del projecte de millora d’aquest carrer és de dos mesos aproximadament.

Cal recordar que durant els últims mesos s’han realitzat treballs de millora de les instal·lacions soterrades del carrer Zaporta. En la primera fase s’han millorat totes en el tram que va des de la meitat del carrer fins a la intersecció amb el carrer Segura Barreda, just on està situat l’ajuntament de Morella. Així, s’han condicionat les xarxes de distribució i sanejament d’aigua, així com les elèctriques, la qual cosa millora aquestos serveis i redueix les fuites. Cal recordar que aquesta obra compta amb un pressupost de 119.000 euros i amb un finançament de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRUR) i el Pla 135 de la Diputació de Castelló, així com fons de l’ajuntament de Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “continuem amb esta important actuació, en la qual la brigada municipal realitza un molt bon treball” i ha afegit que “la previsió és que la reurbanització d’esta fase estiga finalitzada en uns dos mesos”. L’edil ha explicat que “una vegada acabe aquesta fase, s’iniciaran els treballs de millora del paviment en la zona de la Porta de Forcall i, com vam traslladar a les veïnes i veïns del carrer Zaporta, enguany tindrem una nova fase del carrer perquè la reurbanització siga completa i que puguen disfrutar d’un nou paviment i instal·lacions que són molt necessàries”.

Segona fase al carrer Zaporta
i millora de la Porta de Forcall

Des de l’ajuntament de Morella s’ha confirmat que l’actuació del carrer Zaporta tindrà una continuïtat dins del 2022 amb la reurbanització d’un nou tram en la segona fase del projecte, la qual suposarà la millora integral de tot el carrer. A més, tal com es fa en totes estes obres, es realitzarà una reunió informativa amb el veïnat. Així, els serveis tècnics ja ultimen el projecte i s’espera que les obres es realitzen durant el segon semestre d’este any.

Cal dir que aquesta obra tindrà lloc després de finalitzar, com ja s’havia informat, la millora del paviment a l’encreuament de la Porta de Forcall, un dels punts amb més trànsit del nucli històric de Morella. En aquest també s’instal·larà un paviment empedrat i suposarà una inversió superior als 40.000 euros.

Directe