La Diputació licita per 8 milions el nou contracte de conservació de carreteres

Suposa un increment de 3 milions i del 60% respecte els últims anys

L'actuació a la CV-105 en el terme de la Pobla de Benifassà, el passat febrer

El pressupost #MésImpulsCastelló de la Diputació de Castelló per a 2022 preveu la licitació d’un nou contracte de manteniment de les carreteres provincials que se situarà entorn dels 8 milions d’euros anuals, xifra que suposa un increment de 3 milions d’euros i del 60% respecte al que vencia amb data de 31 de desembre, que s’ha prorrogat sis mesos per a mantindre el servei mentre es resol la convocatòria. En conseqüència, la inversió en 2022 en aquest capítol serà superior a 6 milions d’euros, atès que durant la primera part de l’any regirà el contracte de 2021 i en la segona el de nova creació.

És una informació oferida pel president de la Diputació, José Martí, qui ha explicat que la decisió té una doble vessant: «una relacionada amb la seguretat viària i una altra amb la lluita contra la despoblació, perquè sense bones comunicacions terrestres resulta molt complicat generar activitat econòmica als pobles d’interior».

Serveis viaris
hivernals

Per part seua, el diputat provincial de Carreteres, Santi Pérez, ha anunciat que el plec de condicions inclou una partida de serveis viaris hivernals que obligarà al fet que l’empresa adjudicatària dispose de vehicles que permeten llançar sal sobre l’asfalt en els períodes en els quals no estiga activada una preemergència per temporal. Segons explica, aquesta mesura obeeix al fet que els operaris del Consorci Provincial de Bombers només poden realitzar aquesta funció quan està decretada una alerta. L’objectiu és incrementar la seguretat en les carreteres «garantint que hi haja sal les nits d’hivern amb cel ras i buidat en les quals es produeixen importants gelades en les vies de l’interior de la província».

Pérez destaca que l’increment d’aquesta partida pressupostària destinada al manteniment d’aquestes vies «respon a la voluntat de l’equip de govern progressista de la Diputació de continuar dignificant la xarxa provincial i incrementant els nivells de seguretat, també en zones urbanes, millorant trams mitjançant l’actuació sobre el ferm i renovant la senyalització horitzontal i vertical allà on resulte necessari actuar».

Pacte de
carreteres

El responsable de les carreteres provincials també ha explicat que en 2022 es donarà compliment a l’anunci realitzat pel president José Martí el passat 9 de novembre en el debat sobre l’estat de la província d’impulsar un gran pacte de carreteres, que haurà de nàixer amb el consens de tots els grups polítics representats en la Diputació. Un consens que, segons recorda Pérez, ha de servir «per a elaborar un calendari d’actuacions que vaja més enllà de l’actual mandat, a quatre o cinc anys vista». El que es pretén és «aconseguir un gran acord polític, les línies mestres del qual i prioritats vengen marcades pels tècnics de la casa, després de realitzar una detallada anàlisi de la situació en la qual es troben les diferents vies».

Afegeix que «d’aquesta manera, donarem compliment a una de les demandes més repetides en les reunions comarcals amb alcaldes prèvies a l’elaboració dels pressupostos que s’han realitzat durant els tres últims anys».

Directe