Vinaròs rep 59.000 euros de Diputació per les destrosses de Gloria

L’ajuda econòmica suposa el 85% de les despeses de reparacions que va justificar l’Ajuntament

La Diputació de Castelló ha notificat a l’Ajuntament de Vinaròs la resolució de les ajudes tramitades pels danys ocasionats per el temporal Glòria al municipi a l’any 2020. Recordem que va ser una de les tempestes més importants dels darrers anys, que va ocasionar danys significatius al litoral, amb pèrdua de la sorra de les platges, despreniments, talls de carreteres i danys a les infraestructures del passeig marítim.

La Regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “la subvenció que ens ha atorgat la Diputació de Castelló contempla el 85% de l’import justificat per l’Ajuntament de Vinaròs, un total 59.200€, que ens permetrà finançar gran part de les obres executades”. Morellà assenyalava que des del govern municipal es van sol·licitar ajudes a la Diputació, Generalitat Valenciana i Costes per a poder fer front a tots els danys ocasionats pel temporal Glòria, que ascendeixen fins als 2,6 milions d’euros.

Per part de Costes es va destinar una partida de 500.000€ per a reparar la zona del Cossis per a refer el pas de vianants malmés per les onades i la reconstrucció d’un tram carretera del camí de la Donzella totalment desaparegut. D’altra banda, també va intervenir en la zona de Cala Puntal per a reparar l’escullera, així com la passarel·la de vianants que també va patir danys considerables.

Per acabar, la regidora Morellà incidia que actualment resta pendent la resolució de la subvenció tramitada al Govern Autonòmic per un import de 762.179€.

Directe