Peníscola vol posar plaques solars en edificis públics

A més, el consistori destinarà 1,2 milions d'euros als seus parcs, jardins i platges

Peníscola vol posar plaques solars en edificis públics

L’Ajuntament de Peníscola preveu, en el pressupost municipal per a 2022 recentment aprovat en ple, destinar quasi 900.000€ a la partida de Medi Ambient i Platges.

Quasi la meitat d’aquest pressupost es destinarà als serveis de seguretat, vigilància i millora del mobiliari urbà en el litoral, així com als estudis i inversions necessàries per al manteniment de les certificacions de qualitat.

L’altra meitat es destinarà al desbrossament de la marjal, desbrossament de barrancs i desbrossament forestal, el manteniment de l’estació meteorològica, així com a les actuacions de control de l’emissari submarí i les analítiques de control en platges.

“La cura de l’entorn és fonamental per a la sostenibilitat de la destinació, estem compromesos amb la seua millora i necessitem que totes les administracions se sumen a això en l’assumpció de les seues competències, que són molt àmplies en el nostre litoral i espais naturals” ha sol·licitat el mateix alcalde, Andrés Martínez, testificant amb dades l’esforç municipal i reclamant a les administracions competents en matèria de medi ambient i platges, un major esforç.

El primer edil ha indicat que l’any pròxim es posarà en marxa la nova electrolinera que s’ha instal·lat en la població, amb la col·laboració de la Diputació provincial, i ha anunciat que es faran els primers passos també per a la instal·lació de plaques solars en edificis públics, sol·licitant la redacció d’un primer estudi que aborde les possibilitats d’autoproveïment energètic en espais públics.

Millores en
parcs i jardins

L’àrea de Medi Ambient preveu dedicar quasi 300.000€ a cura de la jardineria, millora de parcs infantils i la creació d’un nou parc caní. Es preveu destinar partides tant a manteniment com a inversió, “en una ferma aposta per la millora de les nostres zones verdes i espais infantils” ha destacat Martínez, posant en valor els onze parcs amb els quals compta el municipi.

Directe