“La privació de la llibertat, sumat a la pandèmia, suposa un risc per a la salut mental”

Patricia Puerta aborda amb Afdem la situació de la salut mental a la presó d’Albocàsser

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha rebut al seu despatx una representació de l’Associació de Familiars pels Drets de les Persones amb Malalties Mentals de Castelló (Afdem) i de la presó d’Albocàsser per abordar la situació dels reclusos amb malalties mentals i discapacitat intel·lectual en el citat centre penitenciari. Per a millorar-ne la seua qualitat de vida, el col·lectiu està treballant en un projecte per al reforçament de la qualitat assistencial dels problemes de salut mental.

Puerta, qui s’ha mostrat interessada «per entendre aquest problema que tan al dia està», ha indicat al col·lectiu els passos a seguir per a optar a les subvencions de Benestar Social per al desenvolupament de projectes.

En opinió de Patricia Puerta, «la privació de la llibertat, sumat a la pandèmia, suposa un risc per a la salut mental de qualsevol persona, i més encara pels que estan tancats, i s’ha de garantir l’accés a serveis integrals de suport psicosocial».

En representació de l’associació ha participat Vicent Savall, mentre que també han assistit la directora del centre penitenciari, Eva María González, i l’educador Daniel Royo.

Directe