200 efectius diaris, 20 màquines llevaneu i 250 tones de sal per a les nevades

El Consorci Provincial de Bombers disposarà en 2022 d'un pressupost de 21,8 milions d'euros

José Martí, Ximo Puig i Sílvia Colom, al gener de 2020 durant "Gloria"

El Consorci Provincial de Bombers dependent de la Diputació de Castelló ha organitzat un dispositiu davant possibles episodis de nevades que compta amb prop de 200 efectius diaris, més de 50 vehicles i 250 tones de sal. Destaca l’existència de 20 màquines llevaneu, una moto de rescat i un vehicle pesat amb eruga, també per a rescat.

És una informació oferida pel president José Martí, qui ha explicat que es tracta d’un complet sistema de resposta que implica els 9 parcs de bombers professionals i voluntaris existents a la província, la unitat de Rescat de Muntanya i la Unitat de Protecció Civil de la Diputació. L’objectiu «és que tot estiga disposat per a actuar en el que case que es produïsquen incidències d’importància com les ocorregudes a principis de 2020 i 2021 amb les tempestes Gloria i Filomena». Segons ha manifestat, «gràcies al bon fer dels integrants dels bombers de la Diputació, la seguretat de les i els castellonencs tornarà a quedar garantida en cas d’emergència».

El president ha posat en valor «la coordinació existent entre la Generalitat Valenciana i la Diputació, també en matèria de seguretat» que fa possible que «el Consorci, que és el nostre buque insginia, preste un servei de la màxima qualitat i eficàcia».

78 municipis
en risc d’aïllament

Per part seua, el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha incidit en la importància del dispositiu perquè «a la província hi ha 78 municipis d’interior en risc de quedar aïllats per temporal de neu». En aquest sentit, ha recordat que «en cas de grans nevades, els bombers de la Diputació són els encarregats de rescatar a les persones que es veuen sorpresos pel temporal en la carretera i de buidar de neu l’accés als pobles, per a evitar que queden aïllats».

En aquest dispositiu estan implicats els quatre parcs de bombers professionals de Benicarló, Oropesa, Nules i Segorbe, i els cinc de voluntaris de Morella, Benassal, Atzeneta, Onda i Llucena, així com els 15 parcs rurals d’emergències amb les seues respectives unitats de bombers forestals de la Generalitat Valenciana.

Creació de
noves places

Es dona la circumstància que el Consorci Provincial de Bombers disposarà en 2022 d’un pressupost de 21,8 milions d’euros, xifra que suposa un increment de 1,3 milions d’euros i del 6,73% respecte a 2021. Cal recordar que està programada la creació de nou places noves: cinc d’oficials caps de servei, un tècnic de prevenció de riscos, un altre de manteniment i un tercer de programació, a més d’un operador del Centre de

L’aspiració és continuar creant noves places de bombers, oficials, caps sergents i administratius seguint les conclusions d’estudis sobre personal que ja ha realitzat el Consorci i de l’estudi específic en el qual es contemplen les necessitats dels pròxims anys davant el calendari previst de jubilacions.

Directe