Benicarló posa en marxa un portal per a facilitar els tràmits i serveis de gestió tributària

Des del Portal Tributari es poden realitzar autoliquidacions i canvis de domiciliació bancària, consultar deutes tributaris o sol·licitar certificats de pagament.

Després de dos setmanes en fase de proves, el Portal Tributari de l’Ajuntament de Benicarló ja es troba funcionant a ple rendiment. Així ho ha anunciat el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, que ha qualificat el portal com a «ferramenta útil i molt necessària per a facilitar a la ciutadania els tràmits relacionats amb la gestió tributària».

«Aquest —ha explicat el regidor— és un pas fonamental en la digitalització de l’Ajuntament, que s’afegeix a la implantació de l’administració electrònica i que ens permet estar a disposició de la ciutadania 24 hores al dia 365 dies a l’any».

El Portal Tributari, molt visual, intuïtiu i accessible des del web municipal www.benicarlo.org, permet dur a terme tota una sèrie de tràmits sense necessitat d’acudir a l’Ajuntament, com ara realitzar autoliquidacions i canvis de domiciliació bancària, consultar el deute tributari, sol·licitar certificats de pagament o calcular una plusvàlua amb un simulador.

«La meua recomanació —ha remarcat el regidor— és que les persones que vulguen utilitzar el Portal Tributari disposen del certificat digital, perquè els permetrà realitzar tots els tràmits possibles». «Així per exemple —ha assenyalat—, les autoliquidacions es poden realitzar sense certificat digital però els canvis de domiciliació bancària no».

Paral·lelament als tràmits, el Portal també permet consultar el calendari fiscal vigent i accedir directament a la seu electrònica de l’Ajuntament.

És important afegir que des del Portal Tributari no es poden realitzar operacions relacionades amb l’IBI, l’IAE o les multes de la Policia Local, que estan gestionats per la Diputació de Castelló.

Directe