La Diputació destinarà 8,1 milions d’euros en 2022 a la recuperació del sector turístic provincial

Una de les principals apostes és la lluita contra la desestacionalització

El Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de Castelló disposarà en 2022 d’un pressupost de 8.108.639,49 euros a partir de la incorporació de romanents al començament de la primavera. Així s’ha aprovat per unanimitat dels assistents en el Ple del Patronat presidit per José Martí, i en el qual la diputada de Turisme, Virginia Martí, ha detallat les principals accions que es desenvoluparan al llarg del pròxim exercici.
José Martí ha assenyalat que les xifres presentades pel Patronat estan d’acord amb el pressupost de la Diputació de + Impuls Castelló per a 2022, que s’aprovarà dimarts que ve en el ple de la la institució.

El president ha felicitat la diputada Virginia Martí, la gerent del Patronat, Virginia Ochoa, i l’equip tècnic del departament, per «l’excel·lent programació que s’ha realitzat per a contribuir a la recuperació del sector turístic provincial».

El Patronat Provincial de Turisme disposarà de 8.108.639,49 euros, que és la suma del pressupost inicial per a 2022 d’aquest organisme, que ascendeix a 5.908.639,49 euros, i dels 2.200.000 euros de romanents que està previst incorporar.

Són uns comptes públics que s’inspiren en les línies estratègiques que impulsen l’acció de govern de l’actual equip de govern progressista de la Diputació, de reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments i aposta decidida per la Concertació.

En conseqüència, les subvencions ordinàries que fins ara es concedien als ajuntaments per concurrència competitiva queden integrades en el Fons de Cooperació de Municipis Turístics, que es potencia i àmplia, i per al qual la Diputació aportarà 1,7 milions d’euros. Segons la previsió amb la qual treballa el Patronat, aquesta xifra serà complementada per la Generalitat Valenciana amb una quantitat similar, que farà que els pobles turístics de la província es repartisquen per aquest concepte al voltant de 3,4 milions d’euros.

▸ Menys burocràcia
La supressió de les diferents línies d’ajudes als ajuntaments i el seu trasllat al Fons de Cooperació de Municipis Turístics «permetrà eliminar la càrrega administrativa del personal del Patronat i dels ajuntaments perquè a partir d’aquest moment els recursos passaran a ser incondicionats».

Respecte als recursos que perceben els ajuntaments amb càrrec a l’aportació a aquest Fons de 1,7 milions per part de la Diputació, la diputada Virginia Martí ha destacat que a partir del pròxim any «s’aplicaran criteris propis de tipus qualitatiu, que permetran premiar el treball ben fet».

▸ Diputació pionera
2022 serà el tercer exercici en el qual la Diputació de Castelló realitze aportacions al Fons de Cooperació de Municipis Turístics creat per la Generalitat. La institució és pionera per tractar-se de la primera Diputació valenciana a sumar-se a aquest.

▸ Cap a la desestacionalització
Durant la seua intervenció, la diputada Martí ha explicat que els pressupostos del Patronat també posen el seu accent en l’impuls al desenvolupament de productes turístics de valor afegit i amb capacitat per a la desestacionalització de la demanda com són la gastronomia i el cicloturisme, per als quals el Patronat continuarà treballant en la potenciació dels seus clubs de producte: Castelló Ruta de Sabor i Castelló Cycling.
També va avançar la pròxima contractació d’ambaixadors de Castelló Ruta de Sabor, xefs de la província que protagonitzaran diferents accions promocionals.

▸ Nova seu
Altra de les novetats és que a l’inici de l’any es traurà a licitació la nova seu del Patronat Provincial de Turisme, amb capacitat per a agrupar els diferents serveis que ara estan repartits entre el Palau Provincial, Penyeta Roja i noves dependències.

▸ Oci nocturn
La incorporació de romanents també permetrà habilitar una partida de 400.000 euros per a ajudes a les empreses de l’oci nocturn.

Directe