Morella engega el pont de desembre amb moltes activitats

El dilluns es presentarà el llibre Ànima sexennal

La ciutat de Morella engega avui uns dies d’intensa activitat cultural i festiva. Així, el pont de desembre, un dels més importants del municipi en l’àmbit turístic, començarà amb l’inici d’Early Music Morella mig any, fins al diumenge, i la festa d’encesa de les llums de Nadal el divendres. El dissabte tindrà lloc la VIII edició de la Pujada vertical al Castell de Morella i la festa del Morella FC a l’Espai Firal i el diumenge també hi haurà un nou concert de Morella Sonora. Finalment, el dilluns es presentarà el llibre Ànima sexennal i s’inaugurarà l’exposició L’Aqüeducte de Morella.

Entre totes estes activitats, el LIV Sexenni tornarà a ser protagonista amb la presentació del llibre Ànima sexennal. Aquest llibre recull les 25 fotografies en gran format repartides pel nucli històric de Morella on es mostren diferents moments de l’últim Sexenni celebrat l’any 2018. L’acte de presentació tindrà lloc a la Sala del Justícia a les 12.00 hores i comptarà amb la participació dels Gaiteros de Morella.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “el Sexenni és la nostra festa més important, per la qual cosa cal posar-la en valor” i ha afegit que “aquest llibre i l’exposició Ànima sexennal són necessàries per a reflectir aquesta festa tan especial i donar-la a conéixer entre els visitants de la ciutat”. L’edil ha explicat que “el llibre recull les 25 fotografies de gran tamany que formen aquesta exposició repartida per tot el nucli històric i que mostren l’ambient festiu i els elements únics del Sexenni”. Finalment, Rhamsés ha volgut “animar a totes i tots a disfrutar de la presentació del llibre i recórrer l’exposició que ja porta quasi dos anys als carrers de la ciutat”.

Cal explicar que la presentació del llibre comptarà amb la participació del comissari de l’exposició, Julio Carbó, i els fotògrafs i fotògrafes que en van participar. Les 25 fotografies són de 15 fotògrafs i fotògrafes que mostren l’últim Sexenni ocorregut a l’agost de l’any 2018. Així, aquestos són el Comissari, Julio Carbó, junt amb Miguel Agost, Manel Bellver, Paqui Fuster, Miquel García-Donas, David Gil, Joan Gil, José Ramón Gil, Pepe Girona, Ruben Guillem, Eduardo Manero, Pili Membrado, Santiago Ripollés, Miguel Ángel Troncho i Javier Vilar. A més, les fotografies estan acompanyades des de textos de Julià Pastor, un vídeo de Rafa Ruíz i el disseny de Miguel Ángel Troncho.

S’obri l’exposició
“L’Aqüeducte de Morella”

El dilluns a les 19.00 hores també tindrà lloc la presentació de l’exposició L’Aqüeducte de Morella a la Sala del Justícia. Aquesta és una exposició organitzada per VirtuarchStudio, la qual es podrà visitar al seu despatx al carrer Verge del Pilar. Aquesta parteix dels estudis realitzats en la redacció del pla director de l’Aqüeducte de Morella per a la seua posada en valor i la col·laboració amb Comunicacions dels Ports per a completar el material audiovisual.

Directe