Morella commemora el dia contra les violències masclistes

Fa un any de l’inici de la campanya Morella lliure de violència de gènere

El 25 de novembre és el dia reconegut internacionalment contra les violències masclistes. D’aquesta manera, Morella se suma un any més a la lluita enfront de la violència contra les dones i des del consell d’igualtat s’han preparat diferents activitats. Així, aquesta vesprada a les 20.15 hores s’ha convocat una concentració a la plaça de l’ajuntament i on es llegirà el manifest. A més, el Grup de dones dels Ports realitzarà una performance per la igualtat i contra la violència masclista.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el 25 de novembre és un dia per a donar visibilitat al missatge sobre les violències masclistes contra les quals lluitem cada dia”. L’edil ha explicat que “amb el manifest del consell d’igualtat i la performance del grup de dones mostrarem la repulsa de tota la ciutat amb aquestes situacions que es produeixen de manera habitual”. Finalment, Mari ha recordat que “l’any passat vam engegar la campanya Morella lliure de violència de gènere amb la presentació del protocol municipal enfront d’aquesta i on participen les associacions, establiments i serveis de la ciutat”.

Cal recordar que al plenari de novembre de l’any 2020 es va aprovar el protocol municipal enfront de la violència de gènere. Així, el 25 de novembre d’aquest any es va presentar la campanya Morella lliure de violència de gènere, la qual pretén informar a la població dels recursos per a fer front a aquest tipus de violència i potenciar la prevenció i detecció ràpida, entre altres objectius. A aquesta campanya es van sumar els serveis i espais municipals, així com els establiments de la ciutat i les associacions locals.

Directe