L’Ajuntament de Morella renova el conveni amb els caçadors en una temporada que esperen de recuperació

L’Ajuntament de Morella ha renovat el conveni anual amb la societat de caçadors per a seguir col·laborant tant en l’activitat que realitzen com en les infraestructures que reparen o creen en els montes municipals a canvi de la cessió per caçar. Ho fan després d’uns anys molt complicats per a l’associació on han caigut en picat els ingressos per diferents factors com la pandèmia o la sarna de les cabres.

Un dels majors problemes que hi ha actualment és l’entrada des de Terol de la sarna en les cabres el que deixa la població ja molt mermada amb una reducció de més del 50%, però que podria superar el 90% en pocs mesos.

La societat a més treballa per a mantenir el monte amb neteja de basses o pistes entre altres activitats tant en finques privades com en públiques.

Els treballs en els últims anys s’han centrat en la lluita, moltes vegades inútil, contra la sarna de les cabres, però no és l’únic treball.

Segons Querol la temporada actual segueix com els últims anys amb l’augment dels porcs senglars i molt poca importància de caça menor.

Així ho explicava el president en la firma del conveni anual que ha portat també a l’aprofitament cinegètic dels monts públics per part de l’associació.

Directe