Els festius locals per a l’any 2022 seran el 7 de gener i el 26 de desembre

Pel patró Sant Julià i per Nadalet

Aquest dijous té lloc el ple ordinari del mes de novembre de l’Ajuntament de Morella i està previst aprovar els dies festius de la localitat. Així, per a l’any 2022 seran el divendres 7 de gener i el dilluns 26 de desembre. Aquestes dues dates són tradicionalment festives a la ciutat per la celebració de Sant Julià i patró de Morella, la primera i la de Nadalet o segon dia de Nadal en la segona.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “els dos festius locals de Morella són dates molt assenyalades i amb una llarga tradició a la ciutat”. L’edil ha explicat que “el 7 de gener i amb motiu del dia del patró de Morella, s’entreguen tradicionalment les Creus de Santa Llúcia a aquelles entitats o persones involucrades en l’activitat i millora de la ciutat” i ha afegit que “són la màxima distinció que atorga Morella en un acte cívic a l’ajuntament”. Pel que fa al 26 de desembre, Rhamsés ha comentat que “es tracta també d’un dia on tradicionalment encara hi ha dinars familiars en les dates de Nadal a Morella”.

Cal explicar que en els últims anys s’havien canviat aquestos dies a causa que coincidien amb caps de setmana o altres festius. Així, l’any 2022 tornaran a ser festius locals aquestos dos dies que ho són de manera tradicional.

Ple ordinari

A més de l’aprovació dels dies festius, el ple ordinari del mes de novembre compta amb altres punts per a aprovar. Cal explicar que aquest tindrà lloc aquesta vesprada a les 19.00 hores al Saló de Plens. Així, l’àrea d’hisenda presenta la tarifa d’inversions de la xarxa d’aigua i les tarifes 2022 del servei municipal d’aigua i clavegueram. L’àrea de planificació i millora de la ciutat, la modificació del Pla General Estructural amb la versió reforçada de la modificació amb pla corregit amb la definició de la infraestructura verda, les bonificacions de llicències d’obres ICIO, la reassignació de l’ARRU 2020, el projecte de Rehabilitación edificio Colomer Zurita Fase II, Claustro 2 y Escuela de Música i la licitació d’aquesta.

L’àrea d’educació, cultura i esport presentarà la reassignació de les anualitats del Pla Edificant. L’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació portarà una moció d’inversions a Morella PGE 2022. Finalment, l’àrea de benestar i drets socials, la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la Dona.

Directe