El Consell d’Igualtat de Morella programa els actes del 25 de novembre

Es reforçarà la campanya "Morella lliure de violència de gènere" amb els establiments de la ciutat

Aquest dilluns s’ha celebrat un nou Consell d’Igualtat a l’Ajuntament de Morella amb la participació de moltes associacions i entitats locals. En aquest es van posar en comú les diferents iniciatives de cara al 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, de manera que la façana de l’ajuntament es tornarà de color violeta i hi haurà una concentració amb performance i lectura de manifest junt amb altres activitats durant tota la setmana.

La regidora d’Igualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “ahir vam posar en comú totes les idees i iniciatives per a commemorar el dia contra la violència masclista i conscienciar sobre aquest problema que pateix la societat”. Així, “van participar les associacions locals, els centres educatius i l’ajuntament i perfilar la programació d’una jornada per a donar visibilitat al problema i formar un front comú des de tota la població” ha explicat l’edil. Mari també ha remarcat que “el 25 de novembre és un dia que ens dona l’oportunitat de difondre el nostre missatge contra la violència masclista amb més impacte, però la feina per acabar amb aquesta és diària”.

L’any passat es va iniciar la campanya Morella lliure de violència de gènere. En aquesta participen associacions i col·lectius de la societat morellana, així com tots els establiments de la ciutat. A través d’aquesta i del Protocol municipal enfront de la violència de gènere, es pretén informar a la població dels recursos per a fer front a aquest tipus de violència i potenciar la prevenció i la detecció ràpida entre altres objectius. Així, aquesta continua amb una elevada participació i “on s’espera que s’incorporen aquelles entitats o comerços nous que han obert en els últims mesos per a reforçar-la” ha informat la regidora.

Finalment, cal explicar que hi haurà altres activitats al voltant de la violència de gènere amb activitats en el CEIP Mare de Déu de Vallivana i l’IES Els Ports. A més, la Llotja de l’ajuntament acollirà una exposició d’isonomia, es programa un cicle especial de cine i un acte amb els diferents clubs esportius i al voltant del Club de Bàsquet Femení Morella.

Directe