Benicarló aporta 32.000 € per a promoure el comerç local

Els primers projectes serviran per a professionalitzar l’Associació de Venedors del Mercat i l’Associació Restauració Benicarló i per a la Fira de Nadal

La regidora de Comerç, Clara Cid, acompanyada del president de l’associació Restauració Benicarló, Iván Alemán, ha anunciat avui els dos projectes que es duran a terme a través de la primera línia de subvencions que ha posat en marxa l’Ajuntament per a promoure accions de difusió del comerç i l’hostaleria.

El primer dels dos projectes aprovats aquest 2021 serà la realització d’una Fira de Nadal, el proper 5 de desembre, que comptarà amb una subvenció de 17.000 euros destinada a la Unió de Comerços. El segon projecte, més relacionat amb la gestió i la promoció, i amb un pressupost de 15.000 euros, consistirà a reforçar i potenciar la professionalització de l’Associació de Venedors del Mercat i de l’Associació Restauració Benicarló.

Clara Cid ha explicat que «amb aquesta línia de subvencions, el que volem és intensificar la nostra aposta per la promoció de la ciutat i pel comerç local» i ha anunciat que «els propers anys continuarem convocant aquestes subvencions, per tal que les associacions puguen desenvolupar projectes a més llarg termini i, a la vegada, puguen mantindre actius els que van encetant»

El president de Benicarló Restauració ha remarcat que «les associacions tenim moltes idees i moltes ganes d’engegar projectes, però el que no tenim és ni el temps ni la formació necessària per a fer-ho de manera professional, així que poder disposar d’una empresa que s’encarregue de donar forma a les campanyes de promoció o que ens ajude a accedir a les ajudes que convoquen les administracions ja és un gran èxit».

Iván Alemán ha explicat que part d’aquest projecte, que comparteixen amb l’Associació de Venedors del Mercat, serà «buscar sinergies amb el Mercat, de forma que puguem promoure la qualitat del nostre producte local, tant des de la vessant dels venedors com dels restauradors».

Els projectes seleccionats compleixen els criteris del Pla d’Acció Comercial de 2019 i s’inclouen en les tres grans línies d’actuació que formen part dels objectius de la subvenció: projectes de digitalització, projectes de promoció i dinamització i projectes per a la gerència de les associacions.

La regidora ha donat l’enhorabona a les entitats «per donar aquest pas endavant per a professionalitzar-se, que serà fonamental per a desenvolupar el xicotet comerç i l’hostaleria de Benicarló».

Directe