Patricia Puerta destaca que les transferències de la Diputació a Alcalà de Xivert augmenten un 600%

En passar de 197.000 euros en 2019 a 1,3 milions d'euros en 2021

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha destacat a Alcalá de Xivert l’esforç que realitza la Diputació progressista de Castelló de suport constant als municipis de la província, que en el present exercici de 2021 es tradueix en aportacions econòmiques per valor de 1,3 milions d’euros «perquè l’ajuntament de la localitat puga oferir els millors serveis possibles a la ciutadania». Respecte a 2019, en el qual l’aportació de fons provincials va ser de 197.000 euros, «representa un increment del 600%» .

Puerta ha insistit en l’aposta pel reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments que abandera la nova Diputació, «que no sols ens porta a incrementar els recursos que transferim als municipis, sinó que, a més, deixem que siguen les seues alcaldesses i alcaldes i els seus equips de govern els qui decidisquen en què han d’invertir-se aqueixos fons”.

La vicepresidenta ha sigut rebuda per l’alcalde, Francisco Juan, qui ha agraït la aportació econòmica procedents de les arques provincials i el treball conjunt i coordinat entre Ajuntament i Diputació que permet oferir bons serveis a les veïnes i els veïns del poble.

La vicepresidenta i l’alcalde han realitzat un recorregut per diferents instal·lacions socials del municipi, com la unitat de respir, l’edifici de serveis socials i els centres de jubilats d’Alcalà i Alcossebre.

Centre de dia
amb after

Durant la seua intervenció davant els mitjans Puerta també s’ha referit al futur centre de dia de la localitat, que està recollit en el Pla Convivint de la Generalitat Valenciana, l’execució del qual està previst per al període 2021-2025, en la redacció del qual va col·laborar activament l’àrea de Benestar Social de la Diputació.

Serà una infraestructura que comportarà una inversió d’al voltant de mig milió d’euros i que quan ho construïsca la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives es convertirà en el primer centre de dia amb servei after, en el qual les usuàries i els usuaris podran pernoctar quan siga necessari fer-ho.

Directe