700.000 euros permeten recuperar els camins danyats per la borrasca ‘Filomena’

Roger Llanes i Antonio Quintana visiten les obres d'Ares, Benassal i Catí

700.000 euros permeten recuperar els camins danyats per la borrasca ‘Filomena’

Els treballs dirigits a la recuperació dels camins rurals, danyats per la borrasca Filomena, de les poblacions d’Ares, Benassal, Catí i Vilafranca -a la comarca del Maestrat- i de Morella, Portell de Morella i el Forcall -en la dels Ports- o ja han conclòs, o ho faran aquest mateix mes de novembre, segons ha destacat el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, durant la visita realitzada, al costat del director general d’Agricultura, Antonio Quintana, per a inspeccionar l’evolució d’algunes d’aquestes tasques.

Llanes va explicar que la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica “ha invertit al voltant de 710.000 euros per a sufragar la reparació d’aquestes infraestructures bàsiques en aquests set termes municipals de les dues comarques esmentades, de tal manera que aquestes actuacions garanteixen tant l’adequat accés a les explotacions agropecuàries com la perfecta circulació per les mateixes de persones i bestiar”.

Per part seva, la delegada del Consell a Castelló, Eva Redondo, va posar en relleu “la rapidesa amb l’ha que actuat la Generalitat per a restablir la normalitat en els camins rurals de les poblacions que van sofrir els danys de Filomena i permetre, amb això, el normal desenvolupament d’aquesta activitat agrària i ramadera que tan important resulta per a les nostres comarques”.

Aquestes actuacions formen part i s’emmarquen en el projecte global que està executant el Consell per a contrarestar l’impacte negatiu causat pel temporal Filomena durant el mes de gener passat, fonamentalment a les comarques de Castelló.

Aquest pla d’actuació ha comptat amb un pressupost de 1,4 milions d’euros, destinats a escometre les obres de reparació dels camins rurals afectats per la borrasca en un total de catorze municipis castellonencs: Montan, Villanueva de Viver, Barracas, Catí, Portell, Vilafranca, Vistabella, Morella, Ares del Maestrat, Benassal, Villahermosa del Río, Pina de Montalgrao, El Toro i Forcall.

Directe