Morella i la Creu Roja reforcen el servei de Teleassistència amb les noves tecnologies

L’ajuntament n'augmenta cada any els usuaris i assumeix el cost íntegrament

Morella i la Creu Roja reforcen el servei de Teleassistència amb les noves tecnologies

L’Ajuntament de Morella amb col·laboració amb la Creu Roja presten el servei de Teleassistència a persones que viuen soles, generalment majors de 65 anys. Així, la Sala del Justícia del consistori va albergar ahir una reunió per a informar a les famílies sobre les novetats de la Teleassistència, sobretot respecte als nous dispositius que les usuàries i usuaris tindran a casa i el seu funcionament. A més, cada any es reforça el servei i augmenta el nombre de persones que l’utilitzen a Morella, les quals són més de 70 actualment. La Creu Roja es posarà en contacte amb usuàries i usuaris en les pròximes setmanes per a concretar quin dispositiu és més adient a cada cas i les solucions tecnològiques disponibles per a cadascun d’ells.

Aquest és un servei que presta la Creu Roja i a Morella es coordina des de la regidoria de Benestar Social i Promoció de la Salut. D’aquesta manera, la Teleassistència és presta depenent de la demanda en cada ocasió i no hi ha un nombre limitat d’usuàries. L’Ajuntament de Morella es fa càrrec del servei des de 2013, quan la Diputació de Castelló en va renunciar. “En aquell any eren 40 famílies qui usaven el servei que ara pràcticament s’ha doblat” explicava l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. L’edil afegia que “durant la cimera d’alcaldes i alcaldesses de la setmana passada, vam traslladar a la Diputació la necessitat que la institució donara més suport al servei de Teleassistència”.

Cal explicar que ara, des dels Serveis Socials i la regidoria de Noves Tecnologies, junt amb la Creu Roja, s’han explicat els sistemes nous de comunicació, els quals suposaran un estalvi important per a les famílies. Els nous dispositius anul·len l’obligatorietat de tenir una línia fixa de telèfon a casa. A més, gràcies a estos sistemes, es permet la mobilitat a una altra vivenda sense perdre el servei ni instal·lar nous dispositius. Rhamsés ha explicat que “en el cas de Morella, l’ajuntament assumeix íntegrament el cost del servei de Teleassistència i així ho continuarà fent amb els nous dispositius, encara que siguen un poc més cars”.

D’altra banda, la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha destacat que “aquest servei és molt important per a les persones, sobretot per a aquelles que viuen assoles”. A més, l’edil ha comentat que “és un servei que genera molta seguretat i benestar, ja que és un suport a les famílies, les quals tenen una atenció professional dels tècnics de la Creu Roja”. Així, Malú ha aprofitat per a “agrair als i les professionals de la Creu Roja la seua ajuda i col·laboració amb l’ajuntament en aquest servei”.

Cal recordar que el servei de Teleassistència domiciliària salva vides, ja que consisteix en un senzill dispositiu, a través d’un telèfon, des d’on l’usuari resta en connexió amb la central de Creu Roja i sols polsar un botó, té la resposta immediata d’un operador. Si es tracta d’una emergència s’activen tots els dispositius per atendre a la persona de forma de seguida.

Directe