La Brigada d’Obres i Serveis posa a punt el Cementeri per a la celebració de Tots Sants

S’han habilitat nous aparcaments i s’establirà una circumval·lació per evitar embussos de tràfic

El regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, ha visitat aquest matí els treballs de millora i adequació que s’estan portant a terme al Cementeri Municipal de cara a la celebració de Tots Sants. A més de pintar els murs exteriors i de desbrossar els camins dels voltants, s’han instal·lat bancs nous i fonts d’aigua a la zona nova del Cementeri i s’han adequat diversos carrers per a poder fer ús de la plataforma portaféretres que s’ha recuperat recentment.

A més, s’han adequat els accessos des del carrer de Mossén Lajunta, millorant la senyalització vial i reparant les senyals de tràfic més deteriorades. També s’ha senyalitzat amb pilones el carril per a vianants que transcorre pel futur bulevard de l’antiga N340 i s’han habilitat diverses zones per a aparcar, tant al camí d’Ulldecona com al camí d’En Cobert, on s’ha adequat un solar de més de 2.000 metres quadrats just davant del Cementeri.

Ilde Añó ha explicat que «enguany habilitarem un únic camí d’entrada i un únic camí de sortida, per tal d’evitar embussos de tràfic». Així, el camí d’Ulldecona serà l’accés d’entrada al Cementeri i la sortida només es podrà fer des del camí d’En Cobert.

El regidor ha recordat que «en compliment de les mesures anticovid, estaran obertes les quatre entrades del Cementeri i que hi haurà gel alcohòlic a tots els accessos i sabó a les fonts». «En qualsevol cas —ha insistit Añó—, aconsellem a totes les persones evitar els dies i les hores de més afluència i aprofitar que Tots Sants cau en dilluns per a acudir al Cementeri durant el cap de setmana».

Pel que fa a la Policia Local, controlarà especialment el tràfic en l’accés del camí d’Ulldecona i al camí d’En Cobert, que serà només de sortida.

Inversions
i millores

Ilde Añó ha recordat les inversions que s’han dut a terme al Cementeri durant els últims mesos, en referència a les obres de rehabilitació de les cobertes dels nínxols de la part antiga, amb una inversió de 36.000 euros i s’ha referit també a la construcció, el 2019, de 344 nínxols i 120 columbaris, per valor per 157.000 euros.

«Independentment de les inversions realitzades en projectes concrets, els operaris del Cementeri realitzen contínuament els treballs de manteniment necessaris per a tindre l’espai en perfectes condicions».

Directe