La Diputació transfereix en 2021 a Catí 355.000 euros, un 77% més que en 2019

José Martí visita el gimnàs construït amb càrrec al Pla 135 en les antigues escoles

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat hui la localitat de Catí, a la qual la institució provincial destinarà enguany a través de diferents fons i programes 355.084,03 euros, xifra que representa un increment del 77% respecte a 2019. Segons ha explicat, aquest circumstància obeeix a l’interés de l’equip de govern progressista que presideix «per dotar als ajuntaments de la major quantitat possible de recursos, a fi que puguen oferir el millor servei possible a la ciutadania». A la seua arribada a la localitat ha sigut rebut per l’alcalde, Pablo Roig, qui li ha explicat les inversions realitzades per l’ajuntament en 2020 i 2021 amb càrrec al Pla 135 d’Obres i Serveis que finança la Diputació Provincial.

El president ha referit que «si per a la Diputació és sempre una obligació estar al costat de les alcaldesses i els alcaldes de la província, en temps de pandèmia molt més, perquè som conscients que estan en primera línia, atenent de forma molt directa a les seues veïnes i veïns».

En aquest sentit, ha felicitat la corporació local per la seua decisió d’habilitar amb càrrec al Pla 135 de 2020 un gimnàs en l’edifici de les antigues escoles, el cost de les quals se situa en 54.493 euros perquè segons ha manifestat, «quan diem una vegada i una altra que per a fixar població al territori és necessari donar el millor servei possible a la ciutadania, també ens referim a l’existència de gimnasos ben equipats amb màquines, màximament, tenint en compte la importància que la pràctica de l’esport té en la societat actual».

Segons Martí, el Pla 135 és «un instrument molt útil per als ajuntaments, que els permet escometre actuacions molt diverses, com la que està previst realitzar en el present exercici a Catí de millora de l’enllumenat públic, pressupostada amb 53.365, o la creació d’un espai coworking d’oficines que compartiran diferents professionals i entitats del poble».

Durant la seua estada en la localitat, José Martí i Pablo Roig també han visitat el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal i el centre d’interpretació de la Llotja-Casa de la Vila, de marcat interés turístic, una joia del gòtic civil que en el seu moment va tindre activitat com a llotja del mercat, presó i depòsit de blat.

Directe