Benicarló promou els ODS amb el projecte expositiu ‘In/Sostenible’

Fins al 21 d’octubre el Magatzem de la Mar acull una exposició organitzada pel Fons Valencià per la Solidaritat que incideix en el consum de productes sostenibles

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, i el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, han inaugurat avui l’exposició In/Sostenible’, un projecte cofinançat per la Diputació de Castelló que té com a objectiu donar a conéixer i sensibilitzar la població sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la importància de participar activament per tal d’assolir-los.

En concret, la mostra se centra en l’ODS número 12 (producció i consum sostenibles) i pretén conscienciar la ciutadania al voltant dels hàbits de consum responsables mitjançant actuacions concretes.

La mostra, que s’estarà fins al 21 d’octubre al Magatzem de la Mar, la visitaran durant tota la setmana més de 500 escolars de sis centres educatius de Benicarló, que participaran en l’activitat didàctica “Soc conscient de quin consum faig”, amb reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

En paral·lel a l’exposició, també s’ha programat al Magatzem de la Mar i amb entrada lliure i gratuïta, l’activitat lúdica dirigida al públic familiar “Anem a cercar un tresor” on, mitjançant un conta-contes teatralitzat, se sensibilitzarà i conscienciarà sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per a no acabar amb el planeta.

L’exposició, amb entrada lliure i gratuïta, es podrà visitar de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i dissabte de 10.30 a 13.30 hores.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana. Té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana).

Actualment, el Fons compta amb 129 entitats locals valencianes sòcies (120 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència.

Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

Directe