Benicarló acollirà una jornada sobre la gestió i revalorització de llots de depuradores

Es tractaran les possibles solucions per a la reutilització dels llots com a fertilitzants orgànics

L’eliminació dels llots procedents de les depuradores d’aigües residuals urbanes constitueix un problema de primer ordre. Amb l’objectiu de posar una mica de llum a l’assumpte, Benicarló acollirà el proper 22 d’octubre una jornada informativa que se centrarà en el reciclatge dels llots de depuradora, amb la intenció d’exposar solucions, resoldre dubtes i plantejar exemples de resolució del problema.

La jornada, que inauguraran l’alcaldessa, Xaro Miralles, i la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, pretén convertir-se en una oportunitat de conéixer processos i exemples clars de compliment dels objectius mediambientals, com a nínxol d’una nova ocupació verda i com a millora en l’economia agrícola local.

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) és l’encarregada d’organitzar la jornada, que es desenvoluparà de forma semipresencial de 9.00 a 12.30 hores. La localització serà l’Auditori Pedro Mercader, i tant per assistir-hi presencialment com per a seguir la jornada per videoconferència caldrà inscripció prèvia en aquest enllaç abans del 20 d’octubre.

A més de la sessió inaugural, hi haurà xarrades sobre economia circular aplicada als llots o sobre valorització de llots per al foment de l’agricultura sostenible, inclòs un taller sobre compostatge o sobre la legislació que afecta aquest tipus de residus.

Directe