Morella acollirà la 3a Edició de l’Escola de la Tardor del 21 al 23 d’octubre

El lema serà “Diàlegs i perspectives feministes per a una transició ecològica justa i igualitària”

La tercera edició de l’Escola de Tardor tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d’octubre de 2021 de manera presencial i es retransmetrà via streaming. Està organitzada per “Organic Social Design” i l’Ajuntament de Morella i compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

L’edició s’inaugurarà el 21 d’octubre amb un acte que comptarà amb la presència de l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i la Regidora d’Igualtat Mari Carmen Escuder. En la cloenda comptarem amb la presència de la Vicepresidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Patrícia Puerta Barberá, diputada de l’àrea d´Igualtat.

Esta edició porta noves metodologies i dinàmiques per a fer que la trobada siga divertida i dinàmica i explore tot el potencial de les dones que assistiran. Per a això s’han establert tres panells temàtics: Territoris Verds i Feministes, Economia del Bé Comú i Sororitat o Associacionisme per a l’Empoderament de les Dones.

Tot això amb l’objectiu és generar un espai d’aprenentatge feminista de la mà d’expertes en gènere que ens visitaran en persona o a través del sistema streaming retransmetent l’esdeveniment pel canal escoladelatardor.es

D’altra banda s’han preparat activitats culturals com el videofòrum amb la projecció d’una pel·lícula de temàtica feminista i una festa eco-feminista i cultural en el Pub La Nevera de Morella.

L’organització en la seua aposta per la cultura i l’art ha contractat els serveis de la Il·lustradora Veronica Fabregat que realitzarà un esbós. Enguany, a més, l’escola entregarà els premis “Escola de la Tardor” reconeixent la labor de dones i associacions que contribueixen en el dia a dia a la igualtat efectiva entre dones i homes.

Aquesta edició fa un homenatge a la figura de Petra Kelly com una de les impulsores de la “transició ecològica justa i igualitària”, per això les dones participants seran les encarregades de llegir textos de l’obra i vida d’aquesta estadista alemanya que va morir víctima de la violència de gènere.

Les ponents que intervindran l´Escola de la Tardor en aquesta edició tractaran temes relacionats amb l’economia del bé comú, social, feminista, eco-feminisme, sobirania alimentària, cures, apoderament a través de l’associacionisme i prevenció de la violència de gènere.

En el panell núm 1, que tractarà sobre territori intervindrà Dina Garzón, enginyera i coordinadora de la Xarxa Ecofeminista i que impartirà la ponència inaugural. Gloria Zuluaga, experta en agroecologia i gènere impartirà una ponència sobre la sobirania alimentària i l’agroecologia com a subjectes polítics del feminisme via streaming des de Colòmbia.

El panell núm. 2, tractarà sobre economia del bé comú, de les cures, social, feminista amb dues taules redones on intervindran:
▸ Regina Monsalve, Presidenta del Col·legi d’Enginyers/res Tècnics Agrícoles de València i Castelló i acabada de guardonar amb el Premi 9 d’ Octubre 2021 al mèrit empresarial i social atorgat per la Generalitat Valenciana.

▸ Nieves Ramos, responsable de Relacions Institucionals i Igualtat de Koopera i que ens presentarà via streaming el projecte BioInCanarias una empresa d’inserció creada en temps de confinament per dones.
Esperanza Meléndez, presidenta de la Cooperativa “Organic Social Design”, organitzadora de la trobada junt amb l´Ajuntament de Morella i que ens presentarà el projecte “Reconnectant Dones” dirigit a dones majors que viuen soles.

▸ Mónica Carregui, cofundadora de l’Associació “Reinventhadas” que presentarà els diferents projectes que l’entitat està desenvolupant en matèria d’autoocupació femenina.

La següent taula redona tractarà sobre els recursos locals a la comarca dels Ports, on intervindran:
▸ Xarxa Valenciana d’Igualtat: Agents d’ Igualtat de la Comarca dels Ports.

▸ Centre Dóna Rural de Sant Mateu.
▸ Grup de Dones dels Ports Premi Creu de Santa Llúcia, Premi Isabel Ferrer any 2019 i entitat membre del Consell Valencià de les Dones
▸ AODL de l´Ajuntament de Morella.

En matèria de salut de les dones i medi ambient es tractarà com els pesticides afecten la salut de les dones de la mà de la Doctora en Medicina Clínica i Biofísica, Ruth Echeverría.
Per la vesprada comptarem amb la intervenció per streaming de Astrid Agenjo-Calderon Doctora en Economia i ponent en el Congrés d’Economia Feminista celebrat el mes de juliol de 2021.

Finalment per a tancar la sessió comptarem amb Marisa Soleto, presidenta de la Fundación Mujeres que ens parlarà de les oportunitats laborals en l’àmbit rural per a les dones en l’era post-covid.

En el panell 3 obrirem la sessió amb Neus Albertos, experta en gènere i premi Isabel Ferrer que farà un recorregut històric sobre l’aportació i la contribució del moviment associatiu per a l’apoderament de les dones al llarg de la història moderna.

I per a tancar comptarem amb la presència de Carmen Ruiz Repullo distingida Sociòloga i experta en prevenció de violència de gènere en l’adolescència que tancarà l´Escola de la Tardor.

Per a inscriure’s poden fer-ho per internet.

Directe