Sis mesos de presó per malversació per a l’exregidor de Vinaròs Jordi Moliner

Així ho ha ratificat l'Audiència provincial de Castelló

Jordi Moliner, en una imatge d'arxiu

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, ha comparegut avui davant dels mitjans de comunicació per informar a la ciutadania de la sentència en ferm adoptada per l’Audiència Provincial de Castelló, en relació al cas de l’exregidor Jordi Moliner. Recordem que se’l va acusar de realitzar diversos reintegraments des del febrer fins al maig del 2019 pel valor total de 9.200€.

Segons detallava Alsina el jutjat “condemna a Moliner com autor responsable d’un delicte de malversació de fons públics, ja definit, a la pena de sis mesos de presó, amb inhabilitació especial per a exercir el dret a sufragi passiu durant el temps de la condemna, i suspensió de feina o càrrec públic per un temps de dos anys”. Així mateix, també se li imposa el costos del judici.

Alsina ha explicat que “l’Ajuntament va presentar l’acusació particular, tal com es va demanar en acord de plenari, i en tot moment hem anat de la mà dels requeriments del ministeri fiscal”. D’altra banda, assenyalava que Moliner va retornar tots els diners que va sostraure durant el mateix 2019, mentre el procés va continuar fins a rebre la resolució per part de l’Audiència Provincial.

Per acabar, l’alcalde Alsina insistia que “amb aquesta sentència en ferm es posa punt i final a aquest capítol, que esperem que mai més es torne a repetir”.

“Alsina ha d’explicar per què l’Ajuntament
ha actuat més com a defensa que com a acusació”,
diu el PP

El portaveu adjunt del Partit Popular de Vinaròs, Lluís Gandia, ha assenyalat avui després de conèixer-se que l’ex regidor de Compromís, Jordi Moliner, ha estat condemnat a una pena de 6 mesos de presó i 2 anys d’inhabilitació que “el pacte de govern de la passada legislatura entre Moliner i Alsina es trasllada ara als jutjats, ja que la condemna és mínima com a conseqüència que l’Ajuntament sol·licités la pena mínima”.

Gandia ha afirmat que “qui havia d’exercir l’acusació particular, l’advocat de l’Ajuntament, va demanar que se li posés la pena mínima evidenciant un pacte entre qui robava i els que el van tapar, és una vergonya i un escàndol majúscul”.

Des de les files populars s’ha assenyalat que “Alsina ha d’explicar les raons per les que l’Ajuntament ha actuat més com a defensa que com a acusació. L’Alcalde ha de donar la cara i explicar perquè es conforma amb una pena mínima per a un assumpte molt greu”.

Gandia finalitzava assenyalant que “davant de la corrupció, tolerància zero i penes exemplars, però a Vinaròs el govern d’Alsina no pensa el mateix i després de tapar l’escàndol durant la campanya electoral de les eleccions municipals ara arriba a acords amb aquell que va ficar la mà a la caixa de tots els vinarossencs”.

Directe