L’Ajuntament de Peníscola activa ja el procés del Pressupost Participatiu per a l’any pròxim

Fins l'1 d'octubre, els veïns i veïnes de la localitat poden aportar les seves propostes

La regidoria de Participació Ciutadana arrenca avui dilluns dia 27 de setembre el procés per a rebre propostes de la ciutadania a incloure en el pressupost municipal de l’any pròxim.

Tots els majors d’edat empadronats en el municipi tenen dret a fer arribar les seves propostes al consistori i hauran de fer-lo mitjançant un formulari que hauran de registrar en el Servei d’Atenció Ciutadana fins al dia 1 d’octubre. El citat formulari es troba en la Seu Electrònica de l’Ajuntament, així com en el propi SAC.

Tal com estableix el procediment, després de la recepció de propostes; els tècnics municipals avaluaran les mateixes, les informaran i si s’ajusten a competències municipals, efectuaran les memòries valorades corresponents per a saber el cost de cada inversió proposada. Posteriorment, només les propostes favorablement informades pels tècnics municipals passaran a ser estudiades per la Junta de Portaveus i les candidates per a ser sotmeses a votació s’exposaran al públic en el Tauler d’anuncis, així com en la Seu Electrònica.

El procediment de votació consistirà en el dipòsit de paperetes en una urna situada en el SAC, precintada per funcionaris municipals abans d’iniciar la votació. Pròximament, serà anunciat el termini per a poder realitzar la votació, acció que podran realitzar totes aquelles persones majors de 18 anys empadronades a Peníscola. La proposta o propostes més votades es remetran a l’Alcaldia per a la seva incorporació al projecte de pressupostos per a l’exercici 2022.

“La setmana passada vam informar la població a través dels canals institucionals propis en línia de l’inici del període per al lliurament de propostes, l’any passat van ser tres les informades favorablement i sotmeses a votació i enguany esperem que siguin moltes més” ha explicat l’edil de l’àrea de participació ciutadana, Ramón Simó, qui ha recordat que l’any passat la proposta guanyadora de la votació va ser la millora del parc de calistenia existent a la platja sud, “la regidoria d’esports no sols ha executat millores en el seu manteniment sinó que ha posat en marxa un nou espai de calistenia en la zona del Ullal de l’Estany, obra inclosa en el Pla 135 de la Diputació”.

A més, l’edil ha recordat que una de les tres propostes que es van votar, a proposta del Consell de la Infància i l’Adolescència Local, era la construcció d’una nova pista multiesportiva a l’aire lliure, projecte que no va ser el més votat però pel qual el consistori va adquirir també el seu compromís. En aquests moments el projecte per a aquesta ja està finalitzat i el procés de licitació per a l’obra iniciat, a l’espera d’adjudicar els treballs en els pròxims dies i iniciar la seva execució.

“Totes les propostes no poden guanyar la votació, però optem per fer un esforç i assumir diverses d’elles si el pressupost i els informes tècnics ho permeten, per això és tan important que els veïns participin del procediment” ha insistit Simó, convidant a tots a participar.

Directe