Morella aprovarà avui una moció per millorar el servei d’escombraries

És un del punts de l'ordre del dia del plenari de setembre

L’Ajuntament de Morella, en el ple que es celebra esta vesprada, aprovarà una moció reclamant a la Diputació de Castelló que es trague a concurs, com estava previst, la licitació del servei consorciat de recollida de fem i reciclatge i, mentrestant, que es millore el servei actual.

Cal recordar que este servei va ser adjudicat per l’anterior govern de la Diputació i ja en aquell moment, des de Morella, es va traslladar la necessitat de millorar diversos aspectes del mateix.

L’Ajuntament morellà, com ja ha traslladat tant a la Diputació com a l’empesa gestora, Fobesa, denuncia que el servei s’està prestant amb moltes deficiències que no es milloren amb el pas del temps, sinó tot el contrari. Entre altres qüestions, es demana que s’instaure degudament i, per a tota la població, la recollida del fem orgànic. Este va començar a prestar-se únicament per a la hostaleria però, a hores d’ara, l’orgànic dels establiments tampoc es tracta com cal.

De fet, els propis empresaris, representats en l’associació empresarial turística Asetmico, també reclamen la instauració d’aquest servei de recollida d’orgànic, el qual se va prestar en algun moment però, a pesar de l’esforç dels establiments per triar el fem, les deixalles orgàniques no se recullen per separat de la resta i, per tant, no són tractades com es degut.

Un altre dels serveis que presenta nombroses deficiències és el de la recollida del reciclatge de cartró i plàstic, el qual és insuficient i són els serveis municipals, mitjans propis de l’Ajuntament, els que en moltes ocasions han de procedir a la neteja dels espais que se troben summament bruts amb les deixalles per terra. Cal dir que aquest servei no es reforça en temporades d’alta afluència de gent o en període estival, quant més gent habita els nostres pobles i el problema s’agreuja també a les pedanies de Xiva, Ortells, La Pobleta i Herbeset.

Des de l’Ajuntament es recorda l’important esforç que es fa des del serveis municipals amb el servei porta a porta que ofereix als establiments, així com el compromís de la ciutadania de Morella amb el reciclatge i la sostenibilitat. EL regidor de serveis municipals, Joan Carles Marcobal, afegeix ‘’Malauradament el servei que tenim ara, amb esta solució consorciada per part de la Diputació, amb l’empresa Fobesa, com ja venim denunciant des de fa massa temps, no es correspon al que necessitem i per tant, és urgent solucionar-lo per qui li correspon. Cal posar en marxa un nou contracte amb les necessitats del nostre municipi i esperem que la Diputació atenga esta petició, més tenint en compte que és un servei que té un cost important per als ajuntaments i els nostres veïns i veïnes’’.

Esta petició es recorda que es formalitzarà mitjançant una moció que se presentarà en el ple ordinari que l’Ajuntament de Morella celebrarà aquesta vesprada a les 19h, i en el que també se tractaran temes com l’aprovació del Conveni Laboral del personal de l’Ajuntament, la signatura d’un conveni amb la Conselleria d’Habitatge per a la creació a Morella d’una Oficina Xaloc, per impulsar l’accés a la vivenda, o l’informe per a la creació d’una tercera plaça de Policia Local.

L’inici del curs escolar,
també a l’ordre del di

Altres punts de l’ordre del dia del plenari de setembre de l’ajuntament de Morella són, en l’àrea d’hisenda, l’aprovació del conveni laboral i funcionaris 2021. En l’àrea de d’Educació s’informarà de l’inici del curs escolar.

Per la seua banda, l’àrea de seguretat i convivència, s’informarà de la convocatòria de la plaça de policia local, i en l’àrea de desenvolupament econòmic i ocupació, l’adhesió al pacte d’alcaldies pel clima de l’Unió Europea. El despatx extraordinari i els precs i preguntes, són els punts que tancaran la sessió plenària.

Directe