Benicarló ha destinat 734.000 euros a les empreses afectades per la Covid-19

Aquesta setmana s’activarà la tercera fase per a les empreses que fins ara no s’han pogut acollir a les ajudes

Des del mes d’abril, l’Ajuntament de Benicarló ha destinat 734.642 euros a les persones treballadores autònomes i microempreses de Benicarló que s’han vist afectades per la crisi de la Covid-19.

En la primera fase de les Ajudes Parèntesi, finançades per la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament, es van atorgar un total de 454.334 euros a 301 empreses i persones autònomes, mentre que en la segona fase s’han abonat 280.308,06 euros repartits entre 127 empreses i persones autònomes. Cada empresa ha rebut una quantitat fixa de 2.000 euros, i 200 euros addicionals per cada persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020.

En total, s’han destinat més de 734.000 euros que han beneficiat 428 empreses de la ciutat i que suposen el 82% del total del crèdit de les Ajudes Parèntesi.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha explicat que «tant en la primera fase com en la segona hem intentat agilitar al màxim tots els tràmits per tal de resoldre les ajudes en el menor temps possible, ja que som conscients que són moments especialment complicats per a moltes empreses de Benicarló».

Xaro Miralles ha anunciat que «aquesta mateixa setmana s’activarà una tercera fase d’Ajudes Parèntesi per a aquelles empreses d’altres sectors que no s’han pogut beneficiar de les dos convocatòries anteriors o per a empreses que per diferents motius no han pogut sol·licitar-les fins ara». A la nova convocatòria no podran acollir-se les empreses que ja han rebut les ajudes.

Directe