Diputació treballa per a accelerar l’arribada d’ajudes per les pluges a Vinaròs

L’equip de govern de la en una declaració institucional que es votarà el 14 de setembre

L’equip de govern de la Diputació de Castelló treballa per a portar al ple ordinari corresponent al mes d’agost, programat per al proper dimarts 14 de setembre, una proposta de declaració institucional per a instar el Govern d’Espanya i la Generalitat a que activen ajudes d’emergència per als municipis afectats per pluges torrencials. Se’n fa especial menció a Benicàssim i Vinaròs, les dues localitats que més han patit aquest estiu la força de les tempestes.

El govern de la Diputació pren així el guant de les localitats afectades i fa seua la demanda que es transferisquen “immediatament” recursos per a pal·liar els danys ocasionats pels aiguats i per a recobrar la normalitat en la major brevetat possible. El president de la corporació, José Martí, es va comprometre durant les visites a les zones inundades a ser la veu de les persones afectades i a reclamar a les altes institucions el seu suport a la recuperació dels territoris afectats. “Amb al nostre Consorci de Bombers vam ser els primers en actuar per a minimitzar els efectes i ara seguirem recolzant els ajuntaments perquè els arribe allò que els pertoca”, ha manifestat Martí.

El text proposat argumenta que les fortes precipitacions han deixat importants afeccions en explotacions agrícoles i nombroses pèrdues materials i danys en infraestructures a les zones de Benicàssim i Vinaròs. “És per això que reclamarem al Govern central que es declare el territori afectat com a ‘zona catastròfica’, que és el primer pas per a poder optar a les ajudes d’emergència”, ha declarat el president. A banda de les ajudes, el document també proposa traslladar als ajuntaments que promoguen rebaixes fiscals a través de l’IBI per als propietaris de parcel·les cultivades que han estat danyades per la pluja.

El president ha explicat que es tractarà de sumar als dos grups de l’oposició “perquè el missatge siga més contundent i que es tinga en compte”.

La proposta de declaració institucional també fa manifest l’agraïment de la institució a tots els equips de professionals que han intervingut en els treballs d’evacuació, rescat, seguretat i neteja daurant els episodis de tempesta per a evitar danys humans i minimitzar els materials.

Directe