L’ajuntament insisteix que Ortells i Xiva rebin ajudes per a botigues

Per a què en pròximes convocatòries es corregisca aquesta discriminació

Xiva, en una imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Morella reclama de nou a la Diputació de Castelló les ajudes a municipis de menys de 200 habitants per a la creació de botigues multiservei rurals per a les poblacions de Xiva i Ortells. Cal recordar que el consistori ja va demanar que es consideraren les característiques de les pedanies per a optar a aquestes ajudes a través d’una moció al ple municipal “ja que tenen les mateixes característiques que els municipis que si entraven en aquesta convocatòria d’ajudes” ha destacat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés. Ara, des de la junta de govern “volem que es corregisca aquesta discriminació en pròximes convocatòries” ha afegit.

L’edil ha explicat que “la convocatòria més recent de les ajudes no té en compte a les pedanies com Xiva i Ortells per a optar-hi i beneficiar-se d’aquest servei i la dinamització que suposa en els nuclis urbans menuts”. Rhamsés ha remarcat que “Xiva és un poble dinàmic a nivell turístic, així com amb la fàbrica de coquetes morellanes, per la qual cosa, una tenda multiservei seria un important benefici a la gent que hi viu allí”. Finalment, ha subratllat que “volem reclamar a la Diputació de Castelló que tinga en compte les característiques de les pedanies, les quals són similars a les de les poblacions menudes, i incloure-les en les següents convocatòries d’aquestes ajudes”.

Cal recordar que el terme municipal compta amb quatre poblacions més com són Xiva, Ortells, Herbeset i La Pobleta. Així, aquestes depenen de l’Ajuntament de Morella, però tenen característiques diferents amb una població més reduïda.

Directe