Peníscola ultima la convocatòria de noves ajudes per al comerç i altres sectors no vinculats al turisme

Es preveu destinar-hi 493.000 euros

L’Ajuntament de Peníscola està ultimant la convocatòria de les ajudes Parèntesi II, del Pla Resistir que impulsa la Generalitat Valenciana, amb la col·laboració de la Diputació provincial i l’administració local.

En la primera convocatòria d’ajudes, destinades al sector turístic, Peníscola ha destinat 469.600€, aportats per part de les tres administracions. Les aportacions inicials preveien destinar 673.280,33€, així que amb el sobrant s’obri una nova convocatòria d’ajudes per als sectors que no estaven contemplats en la primera.

Als prop de 200.000€ sobrants, del finançament aportat per les tres administracions, Diputació preveu afegir en aquesta nova convocatòria al voltant de 175.000€ que, sumats als 120.000€ que afegeix l’Ajuntament, sumarien un total de 493.000€, muntant que es destinarà a les ajudes al comerç i resta d’activitats no beneficiàries en la primera convocatòria.

L’import de les ajudes serà el següent: una quantitat fixa de 2000€ per cada persona treballadora autònoma o microempresa amb un màxim de 10 persones treballadores en els sectors identificats en les bases i una quantitat fixa de 200€ per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020. L’import màxim de les ajudes serà de 4000€.

La previsió dels tècnics municipals és que les bases es publiquen en els pròxims dies, per a procedir a la tramitació de les ajudes durant els últims dies del mes de juliol i els primers dies del mes d’agost.

“Continuem treballant en les ajudes, els serveis tècnics municipals són els encarregats de gestionar-les i espremerem el finançament d’altres administracions al màxim, aportant en totes dues convocatòries des de l’Ajuntament més de 220.000€ que, sumats als 360.000€ euros que aportem en ajudes municipals, superen el mig milió d’euros de fons propis destinats a ajudar als autònoms i micro empreses, en aquests anys tan complicats” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, després de revisar amb les regidores de l’àrea d’Hisenda, Dolo Bayarri, i de Turisme, Comerç i Ocupació, Raquel París, les bases de la nova convocatòria.

Directe