Els pressupostos participatius aposten pels projectes més sostenibles i inclusius

La proposta més votada és l’estudi per a la identificació de camins escolars segurs

L’Ajuntament de Benicarló executarà un total de 9 projectes a través dels pressupostos participatius 2021. De les propostes més votades per la ciutadania, a les quals es destinaran un total de 100.000 euros, tres actuacions corresponen a l’àmbit esportiu, i la resta es reparteixen entre els àmbits social, comercial, cultural, turístic i urbanístic.

La regidora de Participació Ciutadana, Filo Agut, ha volgut destacar per damunt de tot «el suport de la ciutadania, que s’ha traduït en un important augment de la participació, i el paper dels Consells Sectorials com a òrgans de participació reglats». La regidora ha valorat les propostes seleccionades i ha assegurat que «amb els resultats, s’ha demostrat que la ciutadania demanda un Benicarló més amable, més sostenible i més inclusiu».

La proposta més votada, amb 201 vots, ha sigut el projecte de Camins Escolars Segurs, que es basa en la realització d’un estudi per a identificar rutes escolars segures que permeten als xiquets i xiquetes i les seues famílies accedir als centres escolars amb seguretat. Una vegada fet l’estudi, es dissenyarà una proposta d’itineraris que es treballarà amb els diferents agents implicats i finalment s’executaran i se senyalitzaran les rutes.

El segon projecte més votat, amb 191 vots, ha estat la instal·lació d’un marcador electrònic de leds per al Pavelló Poliesportiu. El segueix la creació d’un hort didàctic i escolar al solar municipal situat el carrer de Juan Sebastián Elcano i un projecte de reaprofitament alimentari amb la col·laboració de les parades del Mercat i del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

En cinquena posició se situa l’adquisició de cadires per a l’Auditori Pedro Mercader i en sisé lloc la instal·lació d’un rocòdrom. Seguidament, s’ha votat un projecte d’ampliació dels grups d’activitats esportives per a persones amb necessitats especials.

Els dos últims projectes més votats han estat l’exposició «Peixos menja plàstics» i la construcció del camí i la il·luminació del nou parc verd de l’avinguda del Maestrat.

Una participació
en augment

La participació ha augmentat enguany respecte d’edicions anteriors i han votat un total de 476 persones, de les quals aproximadament el 75% ho ha fet telemàticament i quasi un 25% de forma presencial a través dels punts habilitats al Mercat i al Centre d’Informació i Atenció Juvenil (CIAJ). Del total de participants, un 61,53% han estat dones i un 38,47% homes.

Consulta aquí tota la informació detallada dels projectes seleccionats, així com la resta de propostes que no han resultat escollides.

Directe