El PP exigeix una actuació immediata per salvar les pintures de l’església

Segons el portaveu Lluís Gandia, "La Generalitat porta des de 2016 prometent actuar"

El PP exigeix una actuació immediata per salvar les pintures de l’església
Imatge comparativa facilitada pel Partit Popular

El portaveu adjunt del Partit Popular a l’Ajuntament de Vinaròs, Lluís Gandia, ha exigit avui “una actuació immediata per salvar les pintures d’arquitectures fingides de l’església arxiprestal després de cinc anys de promeses incomplides per part de la Generalitat Valenciana i la paràlisi de l’equip de govern municipal liderat per Guillem Alsina”.

Gandia ha recordat que “després de l’actuació de La Llum dels Imatges no s’ha realitzat el tractament preventiu que es va indicar i aquesta manca absoluta de compromís amb el nostre patrimoni ha desembocat en una situació de deteriorament extrem de les pintures exteriors, que són història de Vinaròs i que eren un atractiu turístic”.

Des de les files populars s’ha indicat que “el conseller d’Educació va prometre el 2016 a la sala de plens una actuació per protegir aquestes pintures. Han passat cinc anys i els vinarossencs únicament hem vist com el Conseller incomplia. La Diputada provincial de Cultura va prometre en 2019 una actuació urgent per salvar les pintures. Han passat dos anys i res de res. I en els dos casos Guillem Alsina tenia responsabilitats de govern i segueix sense alçar la veu per no molestar els seus superiors en el partit socialista”.

Gandia finalitzava assenyalant que “des del Partit Popular creiem que les pintures d’arquitectures fingides de l’Arxiprestal són un element patrimonial i cultural únic a la Comunitat Valenciana i un atractiu turístic singular i per això continuarem exigint una actuació que les salve i les recupere”.

Directe