Vinaròs farà un nou Taller d’Ocupació amb 10 treballadors

Amb una subvenció de 241.358€ de la Generalitat Valenciana

Les persones contractades per a la realització d’aquest nou Taller, rebran formació teòrica i pràctica en les especialitats d’Operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització i de Paviments i obra d’urbanització, que els permetrà obtindre els corresponents certificats de professionalitat.

Les persones interessades en participar com a alumnat treballador en aquest taller han de tindre 18 anys o més i han d’estar inscrites com a demandants no ocupades o en millora d’ocupació a l’Espai Labora, en les ocupacions d’obra o paleta.

D’altra banda, també es farà la contractació durant 12 mesos d’una persona per a la direcció del projecte i d’una altra com a docent de les especialitats a impartir. A més, es contractarà una persona docent per a impartir l’especialitat d’alfabetització informàtica, amb una durada de 25 hores i una altra per a impartir l’especialitat de prevenció de riscos laborals, amb una durada de 30 hores. En aquest cas, la regidora d’Ocupació Cano assenyalava que el procés de selecció s’obrirà en les properes setmanes i destacava que els requisits d’accés es publicaran en el web municipal. També indicava que les persones interessades en cobrir aquests perfils, es poden apropar a l’Agència de Desenvolupament Local per a rebre més informació.

Les feines de caire pràctic a desenvolupar per l’alumnat treballador del Taller Vinaròs Accessible, consistiran en la millora de l’accessibilitat del municipi amb l’adequació de les voreres, passos de vianants i escocells per facilitar el pas per a les persones amb mobilitat reduïda.

La regidora Cano, ha indicat que des de la Regidoria d’Obres i Serveis s’ha elaborat un estudi amb els punts on es realitzaran les actuacions. Segons assenyalava “un dels objectius del Govern Municipal és garantir una fàcil accessibilitat, amb actuacions previstes dintre del pressupost i el taller d’ocupació ens permetrà donar un impuls a aquesta tasca”. En aquest sentit, agraïa la feina realitzada des del Departament d’Obres i Serveis, així com la col·laboració de Cocemfe Maestrat, per l’elaboració de l’estudi amb els 30 punts on es faran les intervencions.

Cano finalitzava la seua intervenció comentant que el Taller Vinaròs Accessible es desenvoluparà en el recent homologat Centre de Formació per a l’Ocupació Pou de Mangrano, on ja s’està realitzant la segona etapa del programa Et Formem Vinaròs 20, que compta amb 10 alumnes en les especialitats de jardineria i una subvenció de la Generalitat Valenciana amb cofinançament del Fons Social Europeu de 241.358€.

Directe