Entren en vigor les rebaixes fiscals del Pla €CO

L'objectiu és reduir les càrregues tributàries per incentivar l'economia local

La Regidoria d’Hisenda, encapçalada per Maria Cano, informa que ja han entrat en vigor les rebaixes fiscals recollides en el Pla €CO. Recordem que es tracta de diverses mesures per ajudar a la ciutadania, autònoms i empreses a fer front a la crisi econòmica generada per la pandèmia. Durant el passat mes d’abril es va realitzar la corresponent aprovació de les rebaixes fiscals, a través del ple ordinari, perquè poguessen entrar en vigor abans de l’estiu.

La regidora Cano ha destacat que “l’objectiu és una economia competitiva i sostenible per incentivar la creació de noves empreses i impulsar Vinaròs com pol d’inversió comarcal.” Aquestes rebaixes són les següents.

Aquesta mesura suposarà una reducció del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), així com l’exempció de pagament de la taxa per expedició de la llicència. Cal destacar que a l’hora de realitzar qualsevol tipus d’obra s’ha de demanar una llicència d’obres. Fins ara l’ICIO suposava el 3,50% del pressupost de l’execució material de les feines, al que calia afegir l’expedició de la mateixa llicència, un 0,50%. Amb la mesura aprovada per l’Ajuntament es reduirà el 50% de l’ICIO, que passarà a ser del 1,75% i s’elimina totalment la taxa d’expedició.

Eliminació de la taxa
de llicència d’activitat econòmica

En aquest cas s’elimina el 100% de la taxa de llicència d’activitat econòmica. Aquest impost, que popularment es coneix com la taxa per a l’obertura d’un nou negoci, quedarà exclòs, fet que permetrà estalviar als emprenedors entre 400 i 600€ per a l’obertura d’un nou restaurant o fins i tot arribar als 4.000€ si es tracta d’una fàbrica.

Directe